Krstarenje s Esther (Abraham) Hicks

Ukrcavanje na ovo predivno putovanje od 12 dana raja, 12 dana predivnih ljudi, krajolika, luksuza na kruzeru, energije, Abrahamovih predavanja, sinkroniciteta… nešto je potpuno neopisivo bilo kakvim riječima.

Bilo je to 12 dana u kojem je moj Vortex “izlijevao” u moju realnost toliko iznenađenja, da mi je svakodnevna izjava postala: “Moj Vortex me konstatno iznenađuje!” Nisam pojma imala da sam sve te lijepe stvari stavila unutra 🙂

I nisam bila jedina koja je osjećala isto. Mnogi su oko mene svjedočili istom iskustvu, čaroliji Vortexa, čaroliji visoke vibracije… A onda je i Esther na radionici rekla “Let your Vortex surprise you! (Dozvolite vašem Vortexu da vas iznenadi!”). Zaista, tako je jednostavno, kada samo malo “dozvolimo”, odnosno odaberemo put dopuštanja (“allow” & “choose the path of most allowance”).

Imam toliko toga za podijeliti, jer je zaista pregrš utisaka s Abrahamovih radionica u ovih 12 dana, ali i prakticiranja s “high-fly” ljudima i nevjerojatnim sinkronicitetima vrijedno dijeljenja.

Danas ću se osvrnuti na jednu Abrahamovu poruku, kojom su zaključili ovaj niz radionica, a koja je zapravo sinteza cijelog mog puta, a slijedećih dana ću pisati više o ostalim temema po danima.

Abrahamova poruka: POANTA JE UŽIVATI U PUTOVANJU!

Na samom početku putovanja i uvodnoj radionici, pitali su nas, pošto je naše krajnje odredište krstarenja Rim, da li želimo već sada, ovog trenutka biti tamo, ili bismo radije odabrali upravo ovo nezaboravno putovanje, posjetili predivni Brugge u Belgiji, Lisabon, Gibraltar, Palma de Mallorca, Toscanu, Sevillu…? Da li bismo radije htjeli iskusiti trenutak za trenutkom uživanje u svoj punini te riječi? Pregrš i obilje hrane, zabave, divnih ljudi, krajolika…? Da li nam je poanta ovog putovanja stići na odredište (Rim) ili uživati u svakom trenutku putovanja?

Upravo tako je i sam život zamišljen. Poanta je u putovanju. “Enjoy the journey” ili “Uživajte u putovanju zvanom život”, jer upravo to ste odabrali kada ste odlučili doći na ovo mjesto. Znali ste da vam se ništa loše ne može dogoditi, da ste sigurni, da je pred vama obilje, “švedski stol” (kakav smo imali 24h , plus nekoliko drugih restorana), znali ste da vam se pruža obilje raznolikosti koje ste oduševljeno htjeli iskusiti i odabrati ono što je za vas nazabavnije, najugodnije, ono što za vas predstavlja najveće uzbuđenje i radost…

Uživati u putovanju znači ne žuriti prema odredištu. Uživati u putovanju znači biti u trenutku i “iscijediti” iz trenutka ono najbolje. Uživati u putovanju znači biti svjestan trenutka. A to znači i biti svjestan kontrasta i njegove koristi za nas same i za sve što postoji. To znači spoznaja samih nas, što ne želimo, odnosno preciznije što uistinu želimo, tko nismo i tko uistinu jesmo.

I tada sam shvatila, jače, dublje i glasnije nego ikad, koliko volim ovo putovanje, ne samo ovih 12 dana, nego sve ove dane mog života! Svaki novi dan! Shvatila sam da ne želim munjevitom brzinom pretrčati ovo predivno putovanje koje živim, samo kako bih nešto “odradila”, negdje “stigla”, savladala “dovoljno” lekcija ili sl. Želim putovati brzinom koja je OPTIMALNA za mene, kako bi mi ovo putovanje bilo najugodnije moguće. Da, to je u samoj srži Abrahamovog učenja (JOY IS THE KEY ili “Radost je ključ”), a i samo ime ove stranice vas poziva da mi se priključite na ovom putovanju radosti. Join me in joy! Pridružite mi se u radosti! Probajte danas još više osjetiti svu dubinu i moć ove poruke. Probajte kako je to osjetiti radost cijelim svojim bićem, ne samo staviti osmijeh na lice, ne samo razumom primijetiti značenje ovih riječi, nego uistinu osjetiti svu dubinu, veličinu, moć i istinu ovih riječi.

Što se dogodi kada birate radost?

Tijekom putovanja jednog jutra sam ustala i rekla sebi: “Idem danas birati radost! Svaki izbor koji donesem, svaka moja odluka, pa makar se radilo o tome da li ću u ovom trenutku radije piti kavu ili biti u bazenu ili pričati s nekim od divnih ljudi koje sam upoznala, svaka i najmanja odluka u svakom trenutku dana će biti izbor koji mi u tom trenutku donosi najveću radost!”

I tada su se otvorili novi svjetovi! Kada donesete ujutro ovakvu odluku (Probajte!), onda ste stalno u trenutku, stalno ste u “ovdje i sada”, stalno pratite kako se osjećate, slušate svoje emocije koje vas vode i koje su vaš saveznik i putokaz prema radosti i vašem putu najvećeg dopuštanja i lakoće… Shvatila sam kako tada život postaje čaroban, lagan i uzbudljiv. Odjednom bih sretala ljude koji bi mi rekli pravu stvar, ili ljude kojima bih ja rekla pravu stvar, i odmah bi se povezali i s lakoćom razgovarali. Tada bih zaželjela otići na City tour i već u sljedećem trenutku se pojavila moja divna nova prijateljica iz Brazila i pitala me da li želim ići na City tour s njom. Tada bih u trenutku kada želim razmijeniti novac kako bih rezervirala novo putovanje, i kada je sustav bio pao, a meni onemogućena konverzija, sjetila se značenja kontrasta, i ODMAH se vratila u sklad sa sobom, fokusirala na ono što želim i ČVRSTO ostala u toj želji, koja je dominirala trenutkom… I tada bi sustav, eto, “iznenada” proradio, na oduševljenje i iznenađenje osoblja… Pregrš je takvih manifestacija.

Svaka manifestacija je instant manifestacija

Zapravo jedina prava istina je da je svaka manifestacija INSTANT manifestacija, Svemir reagira na naše stanje SADA. Ono što odašiljemo sada i ovdje to je ono što vidimo, čujemo, osjetimo. Naša uvjerenja su ta koja nam često “ne dozvoljavaju” da iskusimo ono što smo zaželjeli, no svjesnim odabirom radosti, u svakom trenutku, vrlo ćete brzo i lako osvijestiti ta uvjerenja.

I ukoliko i dalje stojite čvrsto i moćno u vašoj odluci da birate radost, ukoliko ste bez obzira na to gdje ste sada, bez obzira što su možda isplivala neka vaša uvjerenja koja vam ne služe, bez obzira što ste svjesni otpora koji je jedino što zapravo stoji između vas i vaše željene manifestacije, ponovno čvrsto odlučili birati radost, birati sljedeću akciju koja će vam donijeti najveću radost, premostit ćete lako sve prepreke… Jednu po jednu… A vaš Vortex će vas konstantno iznenađivati! Ne iz dana u dan, nego iz trenutka u trenutka.

Sve što imate u ovom trenutku je upravo ovaj trenutak. OVDJE i SADA. Odaberite ovdje i sada vaš trenutak najveće radosti.

 

 

 

 

One thought on “Krstarenje s Esther (Abraham) Hicks

Comments are closed.