Što kad je loše i “ništa ne pomaže”?

Iako sam od početka rezonirala potpuno s učenjem Esher (Abraham) Hicks, u trenucima kada bih se osjećala loše, kada bi se dogodio neki veći kontrast i sl., primijetila sam da ih često “ne čujem”; iako slušam isti video, koji mi je još jučer ili jutros bio “Wooow!”, sada ništa… Slušala sam kako govori da trebamo “uloviti” misao, odnosno zaustaviti momentum na samom početku, i ne dozvoliti da se Zakon privlačenja “razmaše” donoseći nam misli na sličnoj vibraciji, od čega smo samo još gore i gore. Sjećam se i da sam slušala kako Esther govori, ako smo već predaleko otišli s momentumom, ako se već osjećamo stvarno loše, najbolje da zaustavimo sve što radimo i idemo meditirati. Ili spavati.

No, kada bi se meni dogodili takvi trenuci, i eto nisam uspjela odmah na početku “uloviti” misao, pa je momentum postao prejak a ja se osjećala baš loše, tada mi nije pomogla ni meditacija. Nisam mogla meditirati. Nisam mogla “zaustaviti misli”… Nisam mogla ni zaspati. I što onda?
Slušam videa, a ne čujem ih, čitam knjige, a misli “divljaju”… Puštam si neku vedru muziku, i ide mi na živce, pa gasim… Što sada? E, to sam se jako često pitala. Što sada da radim? Što kad ništa ne pomaže?

Na samom početku rijetko bih si bilo čime uspjela pomoći, i nakon nekog vremena “pokušavanja” jednostavno bih pustila, i kad tad se opet vratiš na površinu… Dogodi se da “zaboraviš” na tren i eto te nazad…

No, s vremenom, sve svjesnija svojih stanja, sve sam češće uspijevala “uloviti” momentum na početku, pa bi to išlo puno lakše, a onda kad nisam, osvijestila sam jednu važnu stvar: “I ovo je dobro! Sve je u redu. Na pravom sam putu. Možda sada ne vidim širu sliku, ali moje Više ja, moj Izvor zna zašto… ” No, ove rečenice vam neće pomoći ako s njima ne rezonirate u trenutku. Poznata rečenica: “Everything is always working out for me!” (“Sve se uvijek dešava za moje najveće dobro.”) od E. Hicks mi je na početku baš išla na živce, jer kako da gledam na probleme, životne nedaće kao na nešto što je dobro za mene? Kako? Imala sam osjećaj kao da na nešto loše pokušavam zalijepiti etiketu “dobro” samo da bih se osjećala dobro i nije mi baš imalo smisla. Tada.

No, s vremenom sam postajala sve svjesnija kontrasta, na kojeg sam, nakon što bi “prošao” a ja ponovno bila na visokoj vibraciji, gledala potpuno drugačije! Kontrast koji mi je u tom trenutku izgledao kao nešto najgore na svijetu, i nema šanse da bi me itko mogao uvjeriti da je to za mene dobro, NAKON što je prošao, i kada bih se osvrnula unatrag, ZNALA sam da je bio itekako dobar za mene, jer inače SADA ne bih bila tu gdje jesam. Jer mi je pomogao da “raščistim” što zaista želim, jer sam shvatila što mi je bitno, jer sam shvatila koliko sam jaka i koliko sam sada bliže sebi, koliko bolje poznajem sebe… Da, u tim trenucima izjava “Sve se uvijek događa za moje najveće dobro” mi je itekako imala smasla. Znala sam da je to tako.

Onda sam pomislila, OK, sada se samo trebam ovoga sjetiti, ovoga što znam sada, točno ovog trenutka, kada mi se dogodi novi kontrast. I onda bi se dogodio novi kontrast, a ja bih se u najboljem slučaju sjetila “da sam se nečega trebala sjetiti”. Da, da, negdje u pozadini odzvanja “Sve je dobro… ” Blabla… Ali sam svjesna da ne osjećam to. Onda sam shvatila da je jedini moj posao, jedini moj zadatak u tim trenucima napraviti bilo što od čega ću se osjećati bolje. Ne funkcinira meditacija? Nemoj. Ne možeš spavati? Nemoj. Digni se. Slušam omiljeni video od Abrahama i ne čujem? Gasi. Isprobavala sam i samu sebe “promatrala”, da li se od ovog sada osjećam malo bolje, i ako nisam, odmah bih prestala s tim.

Ono što sam primijetila da mi je najviše pomagalo u tim trenucima su vođene meditacije od “The Honest Guys” (imate njihov kanal na youtube), i to one “neutralne”, gdje se nalazite negdje u prirodi, trčite s vukovima, ili vas prelijeva mlaz vode… Ovo s vodom i prirodom bi uvijek pomagalo, i sama bih išla pod tuš nakon toga, i već bih bila puno puno bolje. Ili bih napravila kupku i slušala jednu od meditacija gdje sjedite u vodi u nekoj prirodi… Možda će i vama ovo pomoći, možda neće. Slušajte sebe.

Ono što je važno je da pronađete onaj tračak, onu iskricu u sebi koja je “svjesna” svega (ja bih je uvijek osjetila), i točno iz nje, upravo iz te točke u vama i dolazi čvrsta odluka da ćete biti bolje… Nije bitno kako. Nije bitno što ćete napraviti. Možda ništa. Ali ZNATE da ćete biti bolje. I nakon ovog kontrasta još bolje nego prije njega.

Ekspandirali ste, vaše Više ja je sada na još ljepšem mjestu i zove vas. Prije ili poslije ćete doći. I jedino što treba znati, uvijek ste na pravom putu. UVIJEK STE NA PRAVOM PUTU! Koliko god radili na sebi, koliko god bili na visokoj vibraciji, kontrasti se dešavaju, uvijek i svima nama! Da, čak i Esther… Kontrast ne znači da ste “sišli” sa svog puta, nego upravo suprotno, tamo ste gdje trebate biti, a to je onaj “korak jedan”, iskustvo po koje smo došli. To je korak u kojem ste svjesni što ne želite i šaljete želju, odnosno znate preciznije što točno želite. Znate što slijedi. Korak dva, Svemir vam je već to ostvario, ili bolje rečeno, vaše Više ja je već POSTALO TO, ovdje i sada… A vama slijedi korak tri, slušajte glas vašeg Višeg ja i približite mu se, uskladite se s njim. Kako? Tako što ćete tvrdoglavo birati bolji osjećaj, uporno birati ono što vam pomaže da biste se bolje osjećali…

I onda ćete s vremenom sve više kontrast doživljavati kao korak 4, 5… Jer ćete sve više u trenutku kada se kontrast dešava, upravo u trenutku kada se ne osjećate dobro jer se dogodio kontast vi ZNATI da je to dio procesa, da smo baš radi toga došli ovdje, igrati se, isprobavati, testirati, kako bismo ekspandirali… Znati ćete da je dobro uvijek ono što prevladava i da je jače od bilo čega drugog. Znati ćete da bez obzira što vi radili, i što vam se dešavalo, UVIJEK će na kraju sve biti dobro. Jer jest dobro. Jer dobro je jedino što postoji.

4 thoughts on “Što kad je loše i “ništa ne pomaže”?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.