Najbolji savjet ikad

Već sam u nekoliko navrata spomenula kako mi je Abraham i njihovo učenje promijenilo život. Kako sam odmah “kliknula” sa svime što govore, i odmah to počela primjenjivati. I osjetila kao da sam od tada, zapravo, zaista počela živjeti. Počela osjećati život sve više, jače, dublje, počela osjećati ljude oko sebe, osjećala trenutak jer sam sve više bila u trenutku, fokus više usmjeravala na lijepo, i život je i bivao sve ljepši. I ja sve skupa doživljavala, proživljavala intenzivnije, “punim plućima”.

Ono što sam dobila od njih može se svesti na samo jednu rečenicu, i ako zapamtite samo tu jednu rečenicu, i samo se nje sjetite što češće, i samo nju primjenjujete što češće, i vi ćete živjeti drugačiji život. I vi ćete se osjećati slobodniji, opušteniji, spontaniji, otvoreniji prema životu i prilikama koje vam donosi, otvoreni prema radosti koja je svugdje oko nas… Iz dana u dan će vaš život biti sve bliže onoj slici “idealnog” života, kakvu imate negdje u sebi, samo što ćete to sada osjećati svim svojim osjetilima…

“Koja je to rečenica?” sigurno se pitate. Oni koji su upoznati s Abrahamovim učenjem neće biti iznenađeni, no ponekad je potrebno nešto istaknuti, podebljati, i izdvojiti jer je upravo to “ključ” koji otvara vrata čarolije.

Ta rečenica kaže: “Slušajte svog unutarnjeg vodiča – svoje emocije!” Da! Da mi je netko rekao prije par godina da ću ovako intenzivno slušati upravo emocije, “stišati” um koji ponekad samo smeta, i da će mi nit vodilja biti radost, rekla bih mu da nije normalan. Cijeli moj život (do Abrahama) oslanjala sam se isključivo na UM, analitički promišljala, razmišljala, analizirala “za” i “protiv”, jer je kao to najobjektivniji način donošenja odluka i življenja života. Eh, ništa nije dalje od istine! Koliko um može biti “glup” kada smo na niskoj vibraciji, vjerujem da ste se već svi uvjerili. Ako netko nije, neka se snima ili piše svoje misli kada je na niskoj vibraciji, pa neka to pogleda ili pročita kada ponovno bude “high fly”. Tek tada vidiš kako je um samo “prijemnik” ili receiver onih misli na čiju smo se frekvenciju “podesili”. Pa ti pusti da te okolnosti podešavaju, da te drugi ljudi podešavaju kako im paše, ili kako su oni “podešeni”, jer eto želiš da se dobro razumijete… Pa vidi kakve će ti misli prolaziti kroz glavu. A onda za njima došetaju i emocije, i čarobna kreacija života počinje! Ili ne tako čarobna… Ali kreiraš, baš tako, baš tim mislima, baš tim emocijama. Baš onako kako si se “podesio”, tako ti stiže… Pa ti vidi. Kada stigneš na sljedeće raskrižje, hoćeš li poslušati “um”, briljantan i pun pameti jer to mu je kao svrha ili ćeš poslušati ono JEDINO u tebi, jedinu iskricu koja UVIJEK ZNA gdje želiš ići, koja te uvijek tamo vodi, tvojem Višem ja, stalno te zove, doziva… I to na način koji je tebi najlakši,  najugodniji, način na koji će te najmanje boljeti, i najviše ćeš uživati… Ako se samo malo opustiš i poslušaš te svoje emocije. “Kako se sada osjećam? Kako da se sada osjećam bolje?” To je sve. Tako se donose odluke.

Ja sam počela slijediti ovaj savjet PUNO intenzivnije tijekom krstarenja i nakon njega, i to isključivo zato jer sam postala puno SVJESNIJA u skoro svakom trenutku. Da, da biste mogli birati prema emocijama, trebate ih biti svjesni, ne biti na “autopilotu”, nego OSJETITI gdje ste sada a onda osjetiti gdje želite biti, odnosno koji je sljedeći logičan korak. Vaše unutarnje Ja vas uvijek zove sebi, uvijek, uvijek, uvijek, beskrajno je uz vas i s vama, i nikad, nikad, nikad niste sami! Uvijek imate svog najboljeg prijatelja, svog najvećeg mentora i coacha uz sebe, a to su vaše EMOCIJE! Koristite ih!

Zaista, fenomenalan savjet, najbolji savjet koji sam ikad poslušala bio je kada sam počela slušati svoje emocije i birati put veće radosti, put manjeg otpora… Ne treba vam tisuću “progutanih” knjiga, mada nema ništa loše u njima, dapače ponekad su i one upravo taj “sljedeći korak” vaše radosti, no važno je da znate da vam NE TREBAJU nikakve knjige, nikakvi vodiči ni mentori, nikakve upute ni pravila da biste već sada, ovog trenutka ZNALI što je najbolje za vas. Zapravo, vi ste jedina osoba koja to zna. Vi ste jedina osoba koja zna gdje je sada u odnosu na svoje Više ja, i jedina osoba koja zna, koja osjeća svoj put najveće radosti! Mudrost je u vama!

Završit ću s još jednom fenomenalnom Abrahamovom rečenicom: “Don’t think your way through it, FEEL your way through it! (“Nemojte misliti kojim putem dalje, OSJETITE kojim putem treba dalje!”). Da, dragi čitatelju, to je najbolji savjet ikad. Želim vam da ga živite sve više iz dana u dan, kao što ga živim ja, da koristite dragocjeni dar koji imate u sebi, da iz dana u dan birate, osjećate, živite sve više radosti, a onda ćete jedan dan stati i pogledati. Bez riječi. Čarolija života koji ste kreirali i koja je sada svuda oko vas će vas ostaviti bez ijedne riječi. Samo ćete biti… I osjećati… Život je lagan. Život je jednostavan. Život je dobar!

 

5 thoughts on “Najbolji savjet ikad

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.