Što je realnost?

Koliko sam puta čula u životu rečenicu: “Budi realna.” Ili: “To ne može, nije realno.” Sigurno i vi imate par primjera. Toliko puta su mi rekli da budem realna da sam se stvarno počela truditi da to i budem. Još kao dijete bila sam “u oblacima”, kao vjerojatno i većina vas, a polako s odrastanjem sam se “spuštala na zemlju”, jer htjela sam biti realna. Jer kao to odrastanje upravo znači. 

Neki dan čujem Abrahama kako kaže: “Kada gledate iz aviona, kada ste u velikim visinama, u oblacima, zar se ne čini sve nekako mirno, lijepo, nema otpora, samo sklad, samo plovite? A kada se taj isti avion spusti na zemlju, e tada već vidite otpor, vidite da nije sve tako mirno… E pa tako je i sa vibracijom!” Na najvišim vibracijama imate “pogled iz aviona”, a učili su vas da se spustite na zemlju. Što to uopće znači? Što znači biti realan? Što je zapravo realnost?

Stanite i razmislite. Što je zapravo realnost? Ovo što vas trenutno okružuje, jel tako? Svijet kakvim ga trenutno vidite, čujete, osjetite, doživljavate? To je realnost? A što onda znači biti realan? Pa ne živjeti u oblacima, jelda? Biti “čvrsto” prizemljen, vidjeti svijet onakakv kakav jest, bez uljepšavanja, a onda na temelju onoga što vidite donositi zaključke o tome što postoji, a što ne postoji. Što je moguće, a što nije moguće, jel tako? Nije.

Realnost je samo trenutni odraz vaše vibracije, jer upravo trenutnu vibraciju vi “transformirate” putem svojih osjetila u ono što opažate, percipirate. Kažete manifestacija. Tako je bitna ta manifestacija. Da li je zaista? Kažete ne znam kako manifestirati. Znate. Pogledajte oko sebe. Sve što vas okružuje, sve što živite trenutno su vaše manifestacije. A što su one zapravo? Pokazatelj vašeg uspjeha? Pokazatelj koliko ste dobri? Pokazatelj koliko ste vrijedni? Pokazatelj koliko zaslužujete? NIKAD. Manifestacije su samo indikator, pokazatelj vaše trenutne vibracije. I ništa više!

Realnost se mijenja, iz dana u dan, iz trenutka u trenutak. Svaki sljedeći trenutak je po nečemu drugačiji od prethodnog. Vaš današnji život je različit u odnosu na onaj prije godinu dana. Jer sve se mijenja. No ako je vaša vibracija ostala ista ili slična onoj od prošle godine, vaša realnost neće biti puno drugačija. Možda ste u novoj vezi, ali s novim partnerom imate iste probleme. Možda imate novi posao, ali na tom poslu su vas dočekali isti izazovi. Itd.

Sve se konstantno mijenja, jer sve je energija, a ona teče. Pitanje je samo gdje ćete usmjeriti tu energiju? Da teče kako je tekla do sada? Tamo gdje ne želite? Ili tamo gdje želite? I čemu onda fokusiranje na realnost, kada nam ona služi samo kao pokazatelj, kao senzor u automobilu koji kaže koliko još goriva imate, ili ulja, i kad je vrijeme za punjenje. Da li odustajete od auta onog trenutka kada se spremnik isprazni? Kada indikator kaže “nema goriva”? Jer to je realnost. Nema goriva. Što onda radite? Identična stvar se dešava sa svakom vašom manifestacijom. One su vaši “senzori” vibracije. Kako ne gledate na prazan spremnik goriva kao na “gotovu stvar” i opću tragediju, zašto biste na bilo koju drugu manifestaciju gledali tako? Zašto na realnost koja vas trenutno okružuje gledate kao na gotovu, nepromjenjivu, ili teško promjenjivu stvar, kada vam svijet konstatno pokazuje da je jedino promjena trajna?

I još da se kratko vratim na onu: “Budi realna.” Godinama sam bila “realna”, trudila se svoje snove strpati u okvire realnosti, jer jedino to je kao moguće, stvarno, “normalno”, neću sad sanjariti i maštati, to nema smisla… Zapravo što sam radila? Fokusirala se na trenutnu realnost! A to tek nema nikakvog smisla. Vidite što inovacije danas donose. U svim područjima. Da li su se ti ljudi fokusirali na realnost? Ili su gledali naprijed, mislima stvarali svijet kakav su željeli, a onda se to i manifestiralo? Da li su bili prizemljeni ili “u oblacima”? Ili na primjeru s autom, da li imate stakleni pod u vašem vozilu? Ono, čisto da znate gdje ste točno sada. Jer to je realno stanje, to je bitno! Da li vam je staklo pred vama zatamnjeno, a vaš fokus usmjeren na stakleni pod? Gdje biste stigli kada biste vozili takvo vozilo?

Ista stvar je sa životom. Maknite fokus sa “poda” realnosti, neka vam sadašnje manifestacije budu ono što one i jesu, vaši senzori, vaši pomagači prema višoj vibraciji. I da, slobodno odletite “u oblake”.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.