Budite bolji prema sebi

Toliko sam puta čula rečenicu: “Budite bolji prema sebi.” Ili: “Volite sebe više.” S vremenom polako sam počela shvaćati da se mogu voljeti više, bilo mi je sve jasnije da se ponekad zaista ne volim i da sam sama sebi najveći neprijatelj. I koliko god često slušala i čula ove rečenice, tek s vremenom su mi počele sve više sjedati. Tek s vremenom sam počela osjećati kako moja ljubav raste. Prema drugima. Koje sam sada gledala s puno manje kritike, ili bez kritike. Prema životu. Koji mi je iz dana u dan bivao sve ljepši. Prema sebi. Jer sam počela sve više osjećati da nisam “odvojena” od ostatka svega što postoji, da smo moj Izvor i ja jedno. A to znači da sam i ja savršena, jer dolazim iz savršenstva – Izvora. To znači i da ne mogu pogriješiti. Što god napravila. To znači da sam uvijek voljena i podržana, bez obzira na sve. To znači da smijem birati što god ja želim, jer znam da je temelj mog života sloboda. To znači da je osjećati se dobro moje prirodno stanje. I tek iz tog stanja, tek iz tog osjećaja, mogu pomoći i drugima da se osjećaju dobro. Tek iz tog stanja mogu dopustiti životu da bude dobar prema meni.

Kako biti bolji prema sebi? Postoji jedna mala zamka, kada kreneš raditi na sebi. Shvatiš neke stvari koje prije nisi shvaćao, i sad odjednom želiš sve promijeniti. Sve one svoje stare navike ponašanja, razmišljanja, uvjerenja… Sad bi sve odjednom riješio ili riješila, jer sad ti je jasno.

I što se onda dogodi? Kako kreneš raditi na sebi, tako primjećuješ prve promjene. Pa evo me na visokoj vibraciji, jeeee, toooo! Ovdje je baš super! Pa onda malo kontrasta, pa evo me dolje! Ajoj! Pa kreneš raditi neku metodu da se izvučeš nazad, pa ne ide. Ili ne radiš, nego te jednostavno kontrast preplavi, počnu dolaziti negativne misli, jedna za drugom, i ne stigneš se ni trgnuti, a već vidiš koliko si preplavljen. Koliko je sati ili dana prošlo… I sve ono što si spoznao na početku sad se čini daleko. Vortex. Da. Aha. Nedostižan san. Jer nisi “na vrijeme” reagirao. Nisi se sjetio u trenutku kontrasta, suočiti se s njim, licem u lice i reći mu: “Znam tko si! I znam da mi služiš!” Ne, dopustio si da te “preplavi”, nadjača, dopustio si… I tako prekoravaš sebe. Zaboravljajući onu prvu i temeljnu istinu o samom sebi. A to je da si savršen. Da ne možeš pogriješiti. Da se sve uvijek dešava za tvoje najveće dobro. Da si beskrajno voljen. Da si vječan. Da te tvoj Izvor uvijek drži na oku… I da si upravo u trenucima kada se prekoravaš, kada sam sebi govoriš kako si pogriješio, tada si zapravo najdalje od sebe, najdalje od same istine. Jer čak i u tim trenucima, ti i tvoj Izvor ste jedno. Čak i tada tvoj te Izvor vidi savršeno. Čak i tada si beskrajno voljen.

Kako je to Abraham lijepo objasnio na primjeru. Pita jedna osoba Abrahama: “Abrahame, ja osjećam zahvalnost, hoćeš mi dati peticu?” Abraham kaže: “Hoću.” “A on, on je u depresiji, hoće li on dobiti jedan?” Abraham odgovara: “Ne, i on će dobiti peticu!” Bez obzira gdje ste sad, vaš Izvor vas voli jednako. UVIJEK. Bez obzira osjećate li u ovom trenutku zahvalnost ili frustraciju ili ste ljuti, tužni, dajte sebi peticu! Osvijestite ovaj trenutak. Osvijetite emociju koju osjećate. I birajte sljedeću koja vam donosi više olakšanja. Ali prvo dajte sebi peticu. Jer ste upravo na mjestu koje je najbolje za vas. Jer se sve uvijek i dešava najbolje za vas.

Sve što ste ikada poželjeli je spremno i čeka na vas da budete spremni to i primiti. Dajte si peticu, budite bolji prema sebi, jer jedino tako ćete dopustiti da vam to i dođe. Ne treba vam ničija suglasnost. Ne treba vam ničije odobrenje. Sve što vam treba već imate sami. Jer ste savršeni. Dopustite si da to i bude tako…

One thought on “Budite bolji prema sebi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.