Najbrži put do Vortexa

Jedna od stvari koju mi je bilo najteže skužiti kada sam počela svjesno primjenjivati Zakon privlačenja bila je promjena emocija. Traži bolji osjećaj, slijedi svoj put radosti… Zvuči jednostavno, zar ne? I kada se osjećam prilično dobro, ili mi je dan onako, okej, mogu bez “puno muke” pojačati taj osjećaj i već u kratkom vremenu od “osjećam se dobro” doći do “osjećam se fenomenalno”. Ali kad sam se znala naći u situacijama gdje me uslijed kontrasta, preplavio val negativnih emocija, gdje i prije nego što sam osvijestila što se dešava, već sam bila “na dnu”, e tada se promjena emocija činila nemogućom. Onaj osjećaj bespomoćnosti, i kao da je sve protiv tebe… I u nekom trenutku se sjetim, aha, sada trebam naći način kako da se osjećam bolje. Nema šanse! Samo su mi dolazile iste ili još gore misli, i činilo se kao da tonem sve dublje… Kao da je sva ona “spoznaja” koju sam usvojila, negdje daleko izvan mene… I ne mogu uopće naći neku “dobru” emociju, neku bolju misao koja će me “povući” prema gore, da se konačno približim tom Vortexu…

Ono što tada nisam shvaćala, a kasnije jesam, jest da sam nastojala “skočiti” u Vortex (ili barem negdje u blizinu), iz mjesta gdje sam se nalazila, umjesto da jednostavno tražim bolji osjećaj. U čemu je ovdje “tajna”? Ako se stvarno osjećate loše, nema šanse da ćete se odmah moći osjećati dobro. Pustiti emocije da vas vode znači osluškivati što vam daje bolji osjećaj u odnosu na trenutniAko se osjećate loše, i sad bi odjednom bili poletni, puni entuzijazma, zaigrani… ne ide! No, isto tako ukoliko birate malo bolji osjećaj, ali se “iz svih snaga” trudite što prije doći što bliže Vortexu, što bliže onom čarobnom osjećaju kada ste u skladu sa sobom, opet ne ide! Zašto? Jer žurite. Jer ne vjerujete procesu Svemira. Jer se opirete… A upravo time i udaljavate od onog mjesta gdje želite doći. Ili ostajete u začaranom krugu. Ne trebaju vam dodatne “konjske snage” da biste čim prije došli u Vortex, ne treba vam “ekstra” trud, baš suprotno, dodatni trud znači otpor! Ako vjerujete da je dobro dominantno i najjače, onda vjerujete i da je “struja” pozitivne energije dovoljno jaka da će vas dovesti do odredišta. Ukoliko se prestanete opirati. Ukoliko udahnete i prepustite se. Da, čak je i to dovoljno da vas ta moćna sila Svemira, Vašeg Izvora, povuče prema sebi… Zato kad ste loše, slijedite put OLAKŠANJA, što god to značilo. Naljutiti se? Možda je i to bolji osjećaj od nemoći? Pa kad ste se naljutili, onda tražite još olakšanja, tražite misao koja vam donosi još olakšanja… Puno brže ćete tako doći do visoke vibracije, nego kada pokušavate “skočiti”. Ili kada pokušavate s puno truda i snage čim prije biti tamo.

Život je puno jednostavniji nego što se to nama uglavnom čini. Tek kad smo u Vortexu, onda nam je jednostavan… Onda je sve jasno. Onda je lako. Onda je super. Prihvatiti da ćete tijekom života imati razne emocije, i da je nemoguće cijelo vrijeme biti na najvišoj vibraciji i osjećati se super je veliki korak! Možda i najveći, jer je upravo to prvi korak koji treba napraviti da bi se pomaknuli s mjesta. Prihvatiti gdje ste sada. Zašto sam sada tu? Pa upravo zato što ovo mjesto savršeno odgovara mojoj vibraciji. Kako da dođem tamo? Tako što ću promijeniti vibraciju da odgovara onom mjestu gdje želim biti. Jer da već sada vibriram tako, bila bih tamo. Jednostavno, zar ne? A još bolja vijest je što vam za to “kretanje” od točke A (vašeg trenutnog stanja) do točke B (ili željenog stanja) nije potrebna nikakva ekstra snaga ni trud. Potrebno se samo malo opustiti, prihvatiti da smo vibracijska bića i da svoju vibraciju lako mijenjamo. I već sada, ovog trenutka, prihvaćanjem trenutne stuacije ta vibracija se promijenila… Tako je lako. Uvijek je lako. I kada god mislite da nije lako, znači da idete u suprotnom pravcu od onog gdje vas zove vaše Više ja. Opustite se, prepustite se, i dozvolite vašem Višem ja, koje vas beskrajno voli, da vas jednostavno povuče k sebi.

Love you all 🙂

Joy

Leave a Reply