Pogriješili ste?

Jeste li ikada učinili nešto zbog čega ste požalili? Desilo vam se da se “grizete” u sebi ili prekoravate zbog nečega što ste rekli, učinili ili propustili? Dogodilo vam se da ste se našli u situaciji i osjećali osramoćeno, poniženo ili neugodno zbog načina na koji ste reagirali…? Mogla bih nastaviti ovaj niz pitanja, no nije potrebno, jer zapravo svi imaju isti nazivnik. Pogriješila sam. Što to znači? Pogriješila sam, znači kriva sam? Pogriješila sam, dakle nisam dovoljno dobra? Pogriješila sam, dakle gubitnik sam…?

Učenje Esther (Abraham) Hicks je jasno po tom pitanju. I mnoga druga. Kažu, ne možete pogriješiti. Nikada. No, da li stvarno vjerujete u to? Meni je ovo bilo jako teško, priznajem. Prvi puta sam ovu ideju da “ne mogu pogriješiti” osvijestila čitajući “Razgovore s bogom” od Neale Donald Walsha. Pao mi je ogroman teret s leđa. I mnoge sam svoje postupke počela promatrati i doživljavati drugačije. Sve je u redu. Ništa nije finalno i gotovo i uvijek sve mogu promijeniti. No nekad mi se ipak nakon nekog događaja činilo da sam baš “zeznula stvar”. Onako pošteno 🙂 Pa bih gledala unatrag, analizirala, razmišljala što sam trebala, pa zašto nisam, pa ajme božepomozi kako sada dalje, što sada…

Onda sam se jednom pitala što bih promijenila da imam ponovno priliku “vratiti vrijeme” i shvatila da je jedini pravi odgovor “Ništa.” Radila sam najbolje što sam znala. U tom trenutku, upravo na tom mjestu gdje sam bila najbolje što sam napravila je bilo upravo to što sam napravila. Točka. Sada sam drugačija, “ekspandirana” ja, između ostalog i zbog tog “pogrešnog” iskustva, i sve je dobro! Kako vam sjedaju ove riječi? Znam da bih ih ja različito doživjela ovisno o trenutku, odnosno vibraciji na kojoj se nalazim… No, ono što uvijek znam, koliko god mi se nekad ne sviđa, jest da je sve samo povratna informacija. Pokazatelj naše vibracije. Da, nekad nas naše “greške” bole. No što je bol ustvari? Sad ću citirati samu sebe, pa ponoviti status sa Facebook stranice od prije par dana, koji sam na brzinu napisala na putu: “Bolno može biti samo ono iskustvo koje vi sami nazovete ili protumačite bolnim, no ako se samo sjetite da sve sto vam se događa ima samo ono značenje koje mu vi dajete, onda znate da je bol zapravo vaš IZBOR, a ne trenutno “stvarno” stanje vaše realnosti!

Ista stvar vrijedi i za grešku. Vaš je izbor da na nešto gledate kao “pogrešno”, no čim osvijestite da je sve, BAŠ SVE samo vibracija, onda ćete brzo shvatiti kako nazivanjem prethodnog iskustva, vaših izbora i akcija, pogrešnim, sami sebi oduzimate moć u ovom trenutku. I koristite to iskustvo kao ispriku koja vas drži na niskoj vibraciji. Čemu? Možda se baš sada i ne volite najviše na svijetu. No, da li se volite barem malo da poželite učiniti nešto što će vam barem malo više koristiti nego samookrivljavanje?

Uvijek radite najbolje što možete. Nikad niste pogriješili. I ako ste baš sada zapeli u fazi “prekoravanja” ili se grizete ili kajete zbog nečega, i baš nikako ne možete niti malo više voljeti sebe, onda se barem sjetite da vas i sada vaš Izvor voli najviše na svijetu! Da ništa što ste učinili ne smatra pogrešnim, jer zna da NISTE pogriješili. Jer vidi širu sliku. Jer zna zašto. Barem se toga sjetite. A sljedeći put kada se budete “prisjećali” nekog iskustva, probajte ga se sjetiti u svoj njegovoj punini, dubini i širini, onako kako ga vidi vaš Izvor, onako kakvo zapravo i jest, i tada ćete vidjeti da vam je sve to koristilo. Da su “greške” samo iskustva koja vas vode korak bliže prema sebi, prema onome tko zaista jeste, i samim time nikad ne možete pogriješiti. Što god učinili.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.