Odluči tko si

Jeste li testirali zakon privlačenja? Funkcionira? Ili vam, eto, “greškom” donosi u život ono što niste prizvali? Možda je netko drugi u vašoj blizini tako vibrirao, pa se Svemir zabunio, i umjesto nju/njega, pogodio vas? Na sreću, nije. To se nikad ne dešava. Već čujem pitanje: “Jesi sigurna? Jer ja krenem, i radim, i fokusiram se i sve, i pozitiva, i ovo, i ono, pa opet sve nešto loše… Zašto meni?” Jesam. Sigurna sam. A sigurna sam upravo zato što sam i sama to prošla i imala i takve trenutke.

Da, iako od početka rezoniram s ovime, i znam da je sve energija, ono što mi se desilo, i što se vjerujem mnogima desi na putu promjene i spoznaje, jest da vam se čini u jednom trenu da ste sve shvatili, ali “ne radi”. Kako sad to? Shvatite teoretski, počenete malo mijenjati vibraciju, jer radite na tome, no ono čega još uvijek niste do kraja svjesni je NA KAKVOJ STE VIBRACIJI. Niste. Svaki put kada vam se dogodi neželjeno, i vi se hvatete za glavu i pitate “Kako? Zašto?” znači da niste bili svjesni vibracije. I ja sam imala te trenutke.

Sjećam se jedne situacije, kad mi je došlo da sve ovo “bacim u smeće”, zaboravim i nastavim “normalno” živjeti. Onako kako sam prije živjela. Dosta više tog rada na sebi! Dosta mi je metoda, zahvalnosti, afirmacija, knjiga, videa… Ma dosta mi je svega! I u tom trenu, baš u tom trenu sve vidiš crno i čini ti se na tren da je gore nego što je bilo prije. I čini ti se na tren da to zapravo ne funkcionira. Da, na tren mi je svašta prošlo kroz glavu. A najviše mi je zapravo cijela priča baš debelo išla na živce. Umorila me. Ono, trudiš se, radiš što kažu svi ti sretni, nasmiješeni ljudi, koji, čini ti se, žive malo (ili puno) bolje od tebe, i njima je super, a ti koma. Pa kako? Možda mi nisu rekli sve? Možda mene Svemir ipak ne voli? Možda sam odabrala ovakav život prije nego što sam došla tu? Jer sam htjela da se ekstra namučim i napatim… Jel moguće da sam bila tako glupa? 🙂

A onda ti klikne, sjetiš se nekako, da ti biraš. Ja biram. Ja uvijek biram. Biram kako ću gledati na ove okolnosti. Biram kak ću se osjećati u ovim okolnostima. Ponovit ću citat iz jednog drugog posta, a autor je Bashar: “Circumstances don’t matter, only state of being matters!” (Okolnosti nisu važne, važno je samo kako se osjećate!). Ja sam si ovo napisala na korice bilježnice koja mi je bila pri ruci, pa bih često to pročitala. Pa sam gledala ljude koji su uspješni. Barem po mojim mjerilima. Zanimljivo. Svi imaju nešto zajedničko. Svi su prošli neke teške životne trenutke, nedaće i traume… Nije ih baš život mazio, naprotiv, prije bi se reklo da nisu baš bili miljenici Svemira. I kako su se onda “izvukli”? Tako što su odlučili. Da, odlučili. Sjećam se kako sam ja krenula. Isto tako. Odlučila sam. Nikad se više neću ovako osjećati. Odlučila sam poduzeti što god treba da promijenim svoj život. Jednostavno, odlučila. Nije nakon toga tekao samo med i mlijeko… Nije. Bilo je svijetlih trenutaka, ali i padova. Samo jednom sam pomislila da “prestanem s ovime”, kada me baš poklopilo. I nekako sam bila sama u cijeloj priči. Ona ja od prije je imala prijatelje i njihovu podršku, ali sad je drugačije. Sad je “teže”. Da, promjena nije nikad laka. Izlaziš iz svoje zone komfora. No, ono što sam shvatila je da ako ostaneš predugo u komfornoj zoni, ona prestaje biti komforna, i počinje te gušiti, a ti polako tonuti…

To je trenutak odluke. Onaj trenutak kada te “pogodi” sve i svašta, a radio si na sebi i činilo ti se da kužiš, da ti ide… E tada, baš tada, kada se čini da se sve urotilo protiv tebe, to je trenutak odluke! Tada odlučuješ. Tko si. Da, tko si? Osoba koja posustaje? Osoba koja ne vjeruje? Osoba koja će ići prema onome što želi sve dok nije teško? Osoba koja je odustala od svojih snova? Ili osoba koja se upravo sada diže, upravo sada odlučuje da ide dalje, upravo sada odlučuje da je baš baš ništa neće zaustaviti? Osoba koja je uspješna bez obzira na prepreke? Jer prepreke su imali svi. Ne razlikujemo se po količini ili težini prepreka. Razlikujemo se po odluci koju donesemo kada se suočimo s njima. Tada odlučujemo tko smo. Tada odlučujemo o našoj sudbini. Da, sve je u našim rukama. Da, možemo se osjećati dobro unatoč “lošim” okolnostima. Da, moguće je. Vi odlučujete kako ćete gledati na prepreku. VI odlučujete kako ćete gledati na “životni krah”. I jedino, jedino i samo to određuje vašu budućnost.

Jeste li odlučili tko ste? Ne tko želite postati, nego tko ste SADA. Jeste! Uvijek odlučujete. Svjesno ili nesvjesno. I ignoriranje ovog pitanja je odluka. I razmišljanje: “Takva sam i ne mogu se mijenjati.” je odluka. I stati ispred prepreke i odustati je odluka. I nastaviti dalje bez obzira na sve je odluka. Možda bolje da pitam:”Jeste li svjesni odluke koju ste donijeli? Sviđa li vam se tko ste?”

Želite li naučiti kako promijeniti situacije i vaš pogled na situacije s kojima ste nezadovoljni? Želite otkriti i promijeniti vaša ograničavajuća uvjerenja? Javite se na coaching ili neki od programa.

5 thoughts on “Odluči tko si

  1. Jasmina Teodorovic says:

    Divan tekst jer je toliko iskren. Zato i istinit! Sve sto ste napisali, o fazama pre odluke, prosla sam. Pre neki dan, u jednom od, neko bi rekao, banalnih tj neocekivanih trenutaka – iz stomaka dosla je potreba da se donese odluka! Hvala na podrsci ❤

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.