Ne vrijediš dovoljno

Kakve vam emocije budi ovaj naslov? Kako rezonirate s tim? Vjerujete li u to? Koliko zaista vjerujete da vrijedite? Često se trudimo afirmacijama ispraviti neželjena uvjerenja, odnosno zamijeniti ih onima koja su za nas podržavajuća, no ono što je jako tricky u toj priči, jest da mnogi dok afirmiraju vibriraju suprotno od onog što izgovaraju. Kako? Pa na primjer ako svaki dan sebi ponavljate: “Ja sam vrijedan/vrijedna”, a u sebi imate duboko uvjerenje da niste, svaki put kad izgovarate ove riječi, vi zapravo aktivirate vibraciju “Ne vrijedim”. Zašto sam napisala ovaj naslov? Upravo zato! Ako ova rečenica rezonira s vama, treba osvijestiti uvjerenje, a onda ga mijenjati. Može i sa afirmacijama, ali ne odmah sa suprotnom od onoga u što vjerujemo. Radije si recite: “Iako se ponekad ne osjećam dovoljno vrijedno, znam da je to samo misao koja mi uzrokuje ovaj osjećaj. Znam da sam dio Izvora, kao i svi mi, i da je Izvor uvijek svjestan mene. Znam da samo ja biram svoje misli. Znam da i ovu misao mogu promijeniti, kao što sam promijenio/la mnoge druge, i osjećati se bolje. Znam i da ne moram to učiniti odmah, nego kada mi bude odgovaralo. Znam i da mi loš osjećaj koji imam kad mislim da ne vrijedim govori da se moj Izvor ne slaže s time, jer to nije istina. Volim biti svjestan/svjesna svojim misli i osjećaja, jer tada ih mogu mijenjati…” Itd. UVIJEK pratite kako se osjećate.

Otvorila sam temu osjećaja vrijednosti namjerno, jer se ona proteže na sva područja. A upravo vam osjećaj vrijednosti daje manifestacije. Koliko osjećate da vrijedite, toliko dopuštate! Ne možete u životu imati više blagostanja u bilo kojem području, nego što mislite da zaslužujete. Ako se sada pitate gdje se nalazite na skali od “Ne vrijedim ništa” do “Znam da jako puno vrijedim”, upravo to mjesto gdje ste sada na skali je vaša trenutna realnost. Ni više ni manje. Osjećaj vrijednosti je druga strana dopuštanja, odnosno otpora. A to je treći korak kreiranja. Zaželiš, ostvari se, a sada dopusti da ti dođe. Ne možeš dopustiti ako vjeruješ da nisi vrijedan, da ne zaslužuješ “to”. Jednom je netko pitao Abrahama što bi najviše od svega htjeli da znamo, koja je najvažnija poruka. Njihov odgovor je bio da vrijedimo više nego što možemo zamisliti. Vrijedimo više nego što uopće možemo zamisliti. Kaže nam beskonačna inteligencija. Zašto mi mislimo drugačije? Zašto mislimo išta manje od toga? Kome smo to povjerovali? Tko god bio, sada znate da svatko uvijek govori O SEBI. Prema tome, tko god vam nešto rekao, pričao je o sebi. Možda je vrijeme da otpustite te misli koje nisu vaše. Nikad nisu ni bile.

Na početku rada na sebi i primjene zakona privlačenja, mnogima se dogodi da im se počne manifestirati svašta predivno. I to vrlo brzo. I meni je. A onda odjednom nestanu sve te divne manifestacije. Ili većina njih. Zašto? Zato što smo na tren, samo na tren, povjerovali. Na tren smo otvorili prozorčić svog Vortexa, i ostali paf! Vidi sve ovo! A onda rekli sebi (na ovaj ili onaj način, više ili manje svjesno): “Ne, to ne može biti! Ne zaslužujem to! Nisam spreman/spremna!” I slično. Znate da većina ljudi koja dobije lotto vrlo brzo taj novac potroši i vrati se na staro, ili čak gore stanje od onog u kojem su bili prije dobitka. Ne možemo zadržati manifestaciju ako mislimo da je ne zaslužujemo. Ako se ne osjećamo dovoljno vrijedni da bi to imali!

Desilo mi se na vlastitoj koži (ne sa lottom 🙂 ). Nakon manje od mjesec dana manifestiralo mi se nešto što NIKAD NIKAD ni u najluđim snovima se ne bih usudila pomisliti da mi se može ostvariti. Bila sam “izbezumljena” od sreće. Ono, preplavljena. A onda je krenulo. “Šta ako ovo, šta ako ono…” Sve neki crnjak od misli. I ja, svjesna tih misli, sada ću ih kao uhvatiti i mijenjati. Ma nema šanse. Ti crni oblaci su cijelo vrijeme ostali, koliko god se ja tada trudila. Sakrili se negdje gdje ih ne vidim i ne čujem, i samo vrebali i čekali prvu priliku moje “nesvijesti”; sitnica je bila dovoljna, samo malo pada vibracije, i eto ih. Preuzeli šou! Sama sam se sebi čudila što nisam i prije “demanifestirala”. No, toliko sam se trudila biti na visokoj vibraciji, toliko pokušavala “uloviti misli” čim čim prije, i mijenjati ih da sam zaista uspjela zadržati tu manifestaciju par tjedana. No, tada sam shvatila koliko jako uvjerenje imam. I jednostavno osvijestila, prihvatila, i rekla idemo dalje.

Treba vremena da se riješimo nekih uvjerenja koja nam ne služe. I vjerujem da je ono što pomaže i ubrzava promjenu uvjerenja upravo njihovo osvještavanje. Ako ih ne osvijestimo prije, manifestacije će nam sigurno pomoći da “progledamo”. Uvijek kad se pitate: “Zašto mi se nešto ne realizira?” i sl., pitajte se što je vaše duboko uvjerenje, koliko stvarno vjerujete da zaslužujete. Koliko vrijedite po tom pitanju, bilo da je ljubav, novac ili bilo što drugo? Gdje ste trenutno na skali “bezvrijedan-vrijedan”? Tu uvijek leži odgovor. Meni je ovo pomoglo. U tren bih osvijestila uvjerenje. A to je prvi korak promjene.

Vrijedite više nego što možete zamisliti! I ako ste se dok ste ovo čitali samo malo (malo, malo) pomakli na onoj skali vrijednosti prema gore (a sigurna sam da jeste), to je velika stvar! Jer ste time već dopustili puno više lijepog u vašu realnost. Gledajte kako vam dolazi u susret…

Želite li naučiti kako promijeniti situacije i vaš pogled na situacije s kojima ste nezadovoljni? Želite otkriti i promijeniti vaša ograničavajuća uvjerenja? Javite se na coaching ili neki od programa.

2 thoughts on “Ne vrijediš dovoljno

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.