Vaš kontrast je nečiji vortex

Neki dan sam bila nešto dogovorila s jednom ekipom. Baš sam se veselila tome, kao i oni. I onda mi se javio prijatelj, s nevjerojatnim vijestima, i trebala sam otkazati to nešto s ekipom. Iako mi je bilo žao što otkazujem jedno druženje, svjesna što put moje najveće radosti predstavlja, bez ikakvog premišljanja sam odabrala.

Ono što se desilo bilo je iznad svih mojih očekivanja. Ja sam se naravno samo zabavljala i uživala, a moj vortex me je ponovno (nevjerojatno!) iznenadio. Otvorili su se takvi putevi i prilike, da mi je ponovno bilo jasno što znači slijediti svoj put. Put radosti. I sjetih se onog teksta i izazova koji sam imala na krstarenju, kada sam morala birati između puta moje radosti i “osjećaja druge osobe” (tekst je pod nazivom “Drugi ljudi su zamjenjivi, vaš sklad sa Izvorom – nije!“), i ponovno dobila potvrdu kako je biranje puta najveće radosti najbolje za sve.

Ponekad ti se desi kontrast: netko ti otkaže sastanak, želiš ići na neki put, ali se izjalovi, ne dobiješ željeni posao… No, u isto vrijeme, taj isti događaj, koji za tebe predstavlja u tom trenutku kontrast, ili nešto što ne želiš, za nekog drugog je vortex, ostvarenje željenog. Netko ti je otkazao sastanak, jer mu se ostvarilo nešto jako važno i željeno. Možda u tom trenu ne možeš ni zamisliti koliko je toj osobi to “drugo” bilo važno i veliko. Izjalovi ti se put, pa kako ostaneš, vidiš se s nekim, napraviš nešto što toj osobi totalno promijeni život ili joj (a da možda nisi ni svjestan) ispuniš veliku želju. Ne dobiješ željeni posao, ali ga je dobila osoba koja ga možda želi puno više od tebe, možda je upravo ta osoba savršen “fit” za taj posao, možda je toj osobi u tom trenutku to puno potrebnije nego tebi. I tako dalje.

Upravo kada sam otkazala jedno druženje, da bih bila prisutna na drugom, shvatila sam nešto. Jednoj ekipi je to u tom trenu bio kontrast. Drugoj vortex. I meni totalno vortex. Očito ima netko tko vidi širu sliku. Tko zna. Tko sve savršeno koordinira. Na tebi je da budeš na visokoj vibraciji. Da slijediš svoj put najveće radosti. Jer si tako od najveće koristi i sebi, ali i svima ostalima! Put najveće radosti svakog od nas je najbolji ne samo za nas, nego i za sve ostale. I što kad ti se desi taj kontrast? Ok, nije baš ugodno iskusiti neželjeno. Nikad nije. Nikome. No, čim osvijestiš da je to ipak za tvoje najveće dobro, da je upravo ovime možda nekom ostvarena velika želja, ono što slijedi je da će ti Svemir pokazati da te čekalo nešto puno bolje. Jer nitko ne ostaje zaboravljen. Ničije želje ne ostanu u prašnjavoj ladici, daleko od svih, zaboravljene. Jedino mi nekad okrenemo leđa njihovom ostvarenju. Jer smo si zacrtali kako, kada, gdje i s kim se nešto treba desiti. No, kad već znate da postoje više sile koje upravljaju ne samo našim svijetom, nego i cijelim Svemirom, i tko zna čim sve još a da mi to uopće ne možemo ni zamisliti, onda znate i da je upravo to što se desilo za vaše najveće dobro. A netko je upravo u tom trenutku toliko sretan i usrećen tim događajem, kako vi ne biste bili ni u snu…

To znači biti svjestan šire slike. Ne vidimo je, ali znamo da postoji. Ne znamo što sve ona podrazumijeva, ali smo svjesni da taj netko “zna bolje” nego što znamo mi. Znamo da je to najbolje za svih. I nas, i druge. Nismo ni svjesni kako nekad možemo dodirnuti tuđe živote. Nismo ni svjesni nekad koliko smo povezani, i koliko je ta sila “dobrog” moćna i jaka, i koliko upravlja svime, i koliko je dominantna. Ali se uvijek možemo sjetiti.

Desio vam se kontrast? Što ste prvo pomislili: “Ajme, na niskoj sam vibraciji.”, ili “Nije fer!”? Ili ste pomislili: “Tko zna koga si, Svemire, sada usrećio!” ili “Znam da je i ovo za moje najveće dobro.”? Postoji jedan film, koji ste vjerojatno gledali, no vrijedi ga pogledati ponovno, i baš je lijepo prigodan u ovo vrijeme kada se praznici bliže, a govori upravo o tome koliko smo povezani i koliko jedan čovjek može utjecati na živote drugih, čak i kad se njemu čini da mu se dešavaju loše stvari, odnosno kontrasti. Film se zove “It’s a wonderful life” ili prevedeno “Divan život”. Svi smo mi kreatori vlastitog života, i istovremeno kokreatori drugima u ovoj čaroliji života.

Love you all 🙂

Joy

2 thoughts on “Vaš kontrast je nečiji vortex

Leave a Reply