Korak do promjene

Najavila sam jučer na Facebook stranici ovu temu, zapravo tema je kako postati ono što želite, a objasnit ću zašto ovaj naslov (tko želi pratiti novosti, imate link na Facebook stranicu na vrhu desno, a postoji i Joinmeinjoy Facebook grupa, gdje možete komentirati i dijeliti iskustva).

Nova godina je obično za mnoge novi početak. Odluče nešto mijenjati. Donose odluke. Iako svaki novi dan može biti upravo to – novi početak, zapravo on to i jest, često baš početkom godine donosimo određene odluke. Da ćemo se promijeniti. Da ćemo ovo, da ćemo ono… Ono što je super kod takvih odluka i početaka je da se tada usmjeravamo na sebe. JA ću se promijeniti. Za razliku od nekih drugih dana, kada smo više fokusirani na druge ljude, ili na okolnosti, u tim trenucima smo fokusirani na sebe.

No, kako se stvarno promijeniti? Svi počnemo s dobrim željama, očekivanjima, odlukama… I što se onda dogodi? Kažu da oko 15-tog obično ljudi odustanu jer su već prekršili ono što su sebi obećali da će mijenjati. Lako je zaželjeti želje, rekla bih lako je i donijeti odluke, ali zapravo nije. Ukoliko brzo odustanete od nečega, vi nikad stvarno niste ni bili odlučili. Moja prva odluka, nakon čega sam istu noć “slučajno” kliknula na video od Esther Hicks, me i dan danas drži. Ja sam se stvarno jaaaako promijenila. Kako to održati?

Vjerujem da je za početak bilo kakve akcije potrebna stvarna želja. Pitajte se koliko to želite. Jer ako ne želite dovoljno, možda vam nije dovoljno loše, možda vam treba još kontrasta tu gdje jeste, da bi vas poguralo naprijed… Jer kad jednom zaista odlučite, onda nećete nikad više gledati unatrag. Kaže Tony Robbins da ne živimo naše “Trebao/la bih”, ono što živimo su naši “Moram”. Živa istina. Moja odluka je bila upravo to. Moram.

No, postoje lakši i teži načini kako provesti takve odluke. Ono što želim podijeliti s vama je najlakši i najbrži način koji je meni donio najviše željene promjene.

Onaj “klik” se dogodio kada sam shvatila paralelne realnosti. Kad sam shvatila da je zapravo sve već iskreirano i postoji. I da postoji toliko verzija nas koliko i realnosti. Beskonačno. Sve što trebamo napraviti je promijeniti svoju vibraciju kako bismo “uskočili” u tu drugu realnost. E, to je taj klik. Tada sam počela zamišljati tu realnost. A ono najvažnije, vidjela sam sebe u toj realnosti. Vidjela sam kako se ponašam, kako se osjećam… Vidjela sam koliko sam zapravo drugačija od verzije sebe u kojoj sam živjela. I tada sam shvatila. Sve što trebam raditi je ponašati se kako se ponaša ona verzija mene, koja već živi u željenoj realnosti. Stoput dnevno sam se pitala: “Što bi sad napravila ona osoba?” I napravila bih to. Kako bi reagirala? Kako bi ovo, kako bi ono? Odjednom sam točno znala što trebam raditi. Nevjerojatna je brzina kojom se mijenjate, prvo vi, a zatim i vaše okolnosti u željenom smjeru kada ovo počnete primjenjivati.

Kada ćete početi primjenjivati? Onda kada stvarno znate. Kada ZNATE, onda to živite. Kada znate, onda to primjenjujete. Nećete raditi nešto drugo, jer ZNATE gdje vas ovo vodi, i gdje vas ono drugo vodi. To je znanje. Ono što trenutno živite je ono što sada znate. Ni više ni manje od toga. Kada vam ovo klikne na način na koji je meni, neće vas ništa zaustaviti da ovo počnete živjeti. Sada. Odmah. Da, zašto ne sada?

Realnost koju trenutno živite je samo jedna od beskonačno mnogo POSTOJEĆIH realnosti. Prebacivanje u “drugu realnost” je nešto što radimo cijelo vrijeme. Svaki novi trenutak je barem malo drugačiji, i ovisno o našem fokusu, mislima, osjećajima, koji definiraju našu vibraciju mi se krećemo beskonačnim prostranstvom realnosti. Cijelo vrijeme biramo. Cijelo vrijeme biramo sljedeću realnost. Sad sam se sjetila da sam o ovoj temi pisala i u jednom od prošlih tekstova (Kako se promijeniti… sada?), pročitajte pogotovo ako osjećate da vam ovo nije do kraja “sjelo”… Jednom kada shvatite, mijenjat ćete se brže i lakše nego ikada. I rado bih čula vaše komentare 🙂

A za kraj evo vježba:

Sjednite i zatvorite oči na par minuta. Zamislite sebe u željenoj realnosti. Promatrajte sebe. Što radite? Kako se ponašate? I ono najvažnije kako se osjećate? Kopirajte tu “sebe” u ovu realnost. Jer ako to zaista činite, ova realnost se mora mijenjati. Jer ćete vi biti promijenjeni…

7 thoughts on “Korak do promjene

 1. positivevibes2017 says:

  Sjajan tekst! Meni je baš dugo trebalo da mi klikne kompletan koncept paralelnih realnosti, jer mi je bilo nepojmljivo kako se ja to svakog momenta šiftam iz jedne realnosti u drugu. Jedan dan, sasvim “slučajno” mi je kliknulo, da u svakom momentu izabirem kako ću razmišljati, kako ću se osjećati i tako uskačem u realnosti koje mi odgovaraju vibraciono u tom trenutku. Da sam nekim slučajem ostala na negativnom rzamišljanju, ne bi mi dan bio takav kakav jeste, možda ne bi ni srela ljude koje sam srela itd.

  PS. Zaista uživam u tvojim tekstovima <3

 2. marty says:

  prekrasni tekstovi, svi redom. Hvala ti od srca!
  A što ako ne znamo što želimo? Ako imamo nekoliko puteva i svi zvuče primamljivo ali ne može se svima krenuti. I ako je tako već dugo vremena i nikako da ti klikne koji je put onaj pravi. A svaki donosi nekakvu sreću i nekakvu tugu… na koji način raditi na sebi da otkriješ što zapravo želiš? Koje su metode koje si ti koristila da promijeniš sebe, svoje viđenje stvari, svoje razmišljanje? Malo previše pitanja, nadam se da ću dobiti neki odgovor ili bar smjernicu.

 3. Sanja says:

  Pozdrav, drwgo mi je da sam putem zakona sada vezana i za tebe..i citam te i rezoniram isto..potpuno isto. Ne moze se opisati koliko sam sretna sto sam usla u veliku zajednicu ili obitelj E. i Jerry Hicks…jer oni su kruna svega. Svega do sada iscitanog, naucenog..i primjenjenog donekle. Sada tek pocinje ono pravo. Vazno je znanje…a zakoni i ono sa cime rezoniras te vode sve dublje i dublje u njega…sve dok ne postignes sve vjestine za zivot sa prednostima…zivot kojim upravljas..i koji te cini sretnom i ispunjenom. Hvala ti sto dijelis svoje spoznaje i siris to znanje na svoj nacin. I cestitam sto si pronasla pravi put i sto utjeces pozitivno na druge.

 4. Vesna says:

  Odlično objašnjeno ali ja opet ne mogu dobiti taj osjećaj u sebi, osjećaj nove sebe.eliki
  Srdačan pozdrav, Vesna

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.