Što kad nije kako ja želim?

Znaš onu situaciju, marljivo i uporno radiš na sebi, paziš na vibraciju, metode, fokus, emocije, misli, svašta, a sve nešto loše ti dolazi? Ili dođe u jednom “komadu”, ali onako pošteno velikom? Pa se pitaš, okej Svemire, koji dio jednadžbe nisi shvatio? Koji dio moje vibracije ti nije jasan? Ili koji dio jednadžbe ja ne razumijem? Što radim pogrešno? Jel ovo moja niska vibracija koja se sada manifestirala, ili je to kontrast koji mi je došao unatoč mojoj visokoj vibraciji? Što je ovo?

Jedna poučna priča

Sjećam se jedne priče koju sam čula od Bashara, a koja savršeno pojašnjava ovakve situacije. Kada nije onako kako mi želimo. Uglavnom se većina tada preispituje. Što rade pogrešno? Evo odgovora…

Bio je jedan lik koji je obožavao muziku. Skoro kao ja 🙂 Htio je u autu imati dobar kvalitetan radio koji će mu omogućiti kvalitetu zvuka koju je htio da može uživati u muzici dok se vozi.  Znao je i točno koji radio želi, međutim nije imao dovoljno novca da si priušti taj radio. I što je napravio? Učinio je ono što je mogao u trenutnim okolnostima, a što mu je donosilo najviše radosti (da, u kratkim crtama to znači slijediti svoj put radosti). Kupio je radio koji je bio manje kvalitetan od željenog, ali koji si je mogao priuštiti, i kvaliteta zvuka muzike u njegovom autu je bila sada nešto bolja nego prije.

Tjedan dana nakon što je kupio taj radio, lopov mu je provalio u auto i ukrao radio. E, to je onaj trenutak. Pitaš se: “Zašto?” Pitaš se jel ovo radi. Pitaš se što si radio pogrešno… Itd. No, ovaj lik se nije to pitao. Ovaj lik je rekao:”I ovo je za moje najveće dobro, iako ja to sada ne vidim.” Odabrao je da mu ta situacija služi za njegovo najveće dobro, iako okolnosti ničim nisu na to ukazivale. Onda je napravio ono što je morao: prijavio štetu osiguranju, dobio novac od osiguranja za radio, ali i za popravak jer mu je i sam auto prilikom krađe oštećen. Kada je došao kod majstora da popravi, ovaj mu je rekao nakon što je pogledao auto, da oštećenje uopće nije tako veliko kako izgleda i da će to odmah srediti. Toliko je bilo malo da mu zapravo nije htio ni uzeti novac za tako sitan popravak. Tako da mu je ostao puni iznos novca od osiguranja za popravak na raspolaganju. Plus iznos koji je dobio za radio. Kada je ta dva iznosa zbrojio, imao je točno onoliko koliko mu treba da kupi onaj radio koji je želio. Wow!

Da li okolnosti rade za tebe, ili protiv tebe?

Onaj ključni trenutak u priči koji sam naglasila, a na kojem najčeće većina “padne” je kada si na visokoj vibraciji, kada slijediš put radosti pa ti se nešto “loše” dogodi. Što mi zapravo radimo? Dajemo situacijama i događajima etikete “dobro” i “loše”, no ako se samo sjetimo da smo mi KREATORI, što znači da su okolnosti same po sebi neutralne, i da je na nama da odlučimo da li nam to što se desilo služi ili ne, koliko god djelovalo “strašno” unutar naše ograničene perspektive. Da li odlučujemo da to nešto sada radi protiv nas ili za nas?

Lik iz ove priče je odlučio da to radi za njega – i ostao na visokoj vibraciji. I tako privukao ono što je želio. Da se zapitao zašto, u čemu griješi, kako da popravi, da je mislio kako nije fer, kako ovo, kako ono, upao bi u programe žrtve, vibrirao na nižoj vibraciji, a tada bi i slijed događaja bio drugačiji. Vjerojatno bi naišao na majstora koji bi ga oderao, možda mu ni novac od osiguranja ne bi bio dovoljan da pokrije popravak, itd… Ovako je on iz situacije izvukao najbolje za njega, jer je tako odlučio. Bez obzira na vibraciju lopova. Bez obzira na okolnosti.

Mnogi se pitaju kada im se nešto neželjeno desi u čemu griješe. Nadam se da ćete se sjetiti ove priče. Možda će vam pasti napamet i neki drugi slični primjeri iz vašeg iskustva ili okruženja (slobodno ih napišite u komentarima). Možda ćete se u tim situacijama sjetiti da vi birate kako ćete gledati na okolnosti. A to je uvijek najbitnije. Jer time definirate vaše sljedeće manifestacije. Time svjedočite sinkronicitetima, ljudima, događajima koji rade za vas, u skladu s onim što želite. Ili protiv vas.

Da li postoji nešto trenutno u vašem iskustvu što ne želite? Što se nije odigralo kako ste vi htjeli, što se nije još manifestiralo ili se manifestiralo nešto što niste htjeli…? Kako gledate na to? Pitajte se kako gledate na to. Probajte gledati na to drugačije. Odlučite da to radi za vas, odlučite da je to za vaše najveće dobro. I dopustite Svemiru da vam to potvrdi. Jako ste voljeni. I jako moćni. Koliko ste svjesni toga? E, to je jedino pitanje…

Želite li naučiti kako promijeniti situacije i vaš pogled na situacije s kojima ste nezadovoljni? Želite otkriti i promijeniti vaša ograničavajuća uvjerenja? Javite se na coaching ili neki od programa.

2 thoughts on “Što kad nije kako ja želim?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.