Ne može vam nitko ništa

Htjela sam pisati o jednoj drugoj temi koju je predložila jedna čitateljica bloga, ali ova tema se nije dala 🙂 Jučer mi se desilo nešto što me inspiriralo na ovu temu. Jedan kontrastić. Trebala sam negdje nešto obaviti s nekim i ta osoba nije došla. Kako je bilo nešto bitno u pitanju, naravno da ti na prvu dođu pitanja tipa “Što sad? Kako dalje?” No, odmah se sjetim. Zapravo prvo što mi je palo napamet bila je misao koju sam napisala u naslovu. Ne može mi nitko ništa.

Da, ne može vam nitko ništa. Nitko DRUGI. Kad sam ovo negdje putem ovog učenja i rada na sebi shvatila, bila sam puno mirnija. Jer prije bih se znala pitati, a što ako netko drugi ima loše namjere? A što ako se taj drugi ne drži dogovora i ne pojavi, a bilo je bitno da se pojavi? A što ako mi netko želi nešto loše? Što ako je netko ljubomoran i nastoji mi “pokvariti” nešto što sam ostvarila? Što onda?

No, shvaćajući zakon privlačenja sve više, znala sam da mogu biti mirna. Jer ne može MENI nitko ništa. Svatko radi SEBI. Ti sebi. I ja sebi. E, to je ono olakšanje. Da, desi ti se kontrast. Netko napravi nešto što je za tebe loše u tom trenu. No, ako se samo sjetiš da ti zapravo ne može nitko ništa, i ako tada preusmjeriš svoj fokus na željeno, ako tada odlučiš osjećat se dobro jer znaš da je to potpuno u tvojim rukama, jer znaš da tako kreiraš, jer znaš da tako biraš što će ti sljedeće doći u susret, ishod za tebe može biti onakav kakav ti želiš da bude.

Biranjem vlastitog raspoloženja birate svoju budućnost!

Sjetila sam se primjera koji sam nedavno u jednom tekstu objavila, a koji sam čula od Bashara. Tko nije čitao, radi se o ovom tekstu Što kad nije kako ja želim? Ukratko, lik je slijedio svoj put radosti i odlučio kupiti novi radio za auto. Nije imao dovoljno novca za onaj koji želi, pa je kupio nešto jeftiniji, koji je mogao platiti, jer mu je i ta opcija bila puno bolja od trenutne. Ubrzo nakon toga, provalili su mu u auto i ukraden je taj novi radio. No, taj lik je tada rekao da je i to za njegovo najveće dobro, iako on sada ne zna zašto. Prijavio štetu, dobio novac od osiguranja za radio i za popravak auta. Kad je otišao mehaničaru, ovaj mu je rekao da je u pitanju sitnica i da mu to uopće neće naplatiti. Kad je spojio ove dvije cifre, novac za radio koji je dobio, plus novac za popravak (koji nije platio) imao je dovoljno za kupnju onog željenog radija!

Zašto ponavljam ovaj primjer? U onom tekstu sam ga spomenula da vas podsjetim da sve ovisi o tome kako gledate na kontrast. No, sada vam želim reći nešto drugo. Ona druga strana priče je druga osoba. Kradljivac. Kriminala ima svugdje. Da li ćete na to gledati na način: “Joj što mi se može dogoditi?” Ili ćete se prisjetiti da ste vi kreatori vaše realnosti?

I kad vam se desi nešto “loše”, kao na primjer krađa ovom liku iz primjera, da li je to zapravo loše i da li druga osoba zaista utječe na vaš život?

Nikad nam se ne dešava ništa što je samo po sebi dobro ili loše, nego željeno ili neželjeno, a da li je dobro ili loše za nas, o tome mi odlučujemo. I o toj odluci ovisi slijed događanja koji će vam doći u susret.

Ako razmislite malo o ovom primjeru, iako je kradljivac imao drugačiju namjeru i očito drugačiju vibraciju, to nije negativno utjecalo na tog čovjeka. Jer je on kreator vlastite realnosti. Jer je on odabrao da će to na njega utjecati samo dobro. Jer je poslao signal kojim govori: “Biram da mi služi.” Jer je bio na visokoj vibraciji. A onda mu se dogodio ishod koji je bio najbolji za njega.

I kako onda vibracija nekog kradljivca može utjecati na naš život? Kako bilo čija vibracija može utjecati na nas? Samo onda kada mi to dopustimo. Kada dopustimo sami sebi da nam se spusti vibracija. Samo tada. Jer zakon privlačenja je konzistentan. Kontrasti nam se dešavaju stalno, i dešavat će se. Jer nema kraja ekspanziji. Svima se dešavaju! Svima. Ali da li ćete uslijed kontrasta odabrati spustiti vlastitu vibraciju, da li ćete se spustiti na vibraciju osobe koja vam je možda zbog svoje niske vibracije nešto loše napravila? Ili ćete odlučiti birati vibraciju koja je najbolja za vas jer znate da tako kreirate? Da li ćete se sjetiti da vam nitko ne radi ništa i da sve radite sebi sami?

Ne može vam nitko ništa, jer nitko umjesto vas ne može odaslati vaš signal. Vašu vibraciju. A ta vibracija koju ste odlučili poslati, biranjem misli, biranjem emocija, biranjem fokusa, biranjem načina na koji ćete gledati na stvari, upravo ta vibracija je način kojim govorite Svemiru što želite da vam dođe sljedeće.

Ako želiš da te Svemir čuje, pričaj njegovim jezikom. Vibracijom.

afterglow-1851356_1280Ovo sam pred neko vrijeme objavila na Facebook stranici. Upravo je tako. Jednostavno. Zna se koji jezik Svemir čuje. Ne trebaš ti birati pričati tim jezikom. Ti stalno njime i pričaš. Što pričaš? Da li znaš što pričaš? Ako ne znaš, pogledaj malo oko sebe. To si “naručio”. To si poslao. Vibracijski.

I kada znaš da je sve energija, i da samo ti biraš svoju vibraciju, onda te nitko drugi ne može brinuti. Ni onaj kradljivac iz priče, ni šef, ni roditelj, ni dijete, ni partner, ni prijatelji… Nitko. Jer svi biramo za sebe. Svi sve radimo samo sebi. Ne može vam nitko ništa, osim onog što sami dozvolite. Ne riječima. Ne djelima. Nego vibracijom.

 

 

 

3 thoughts on “Ne može vam nitko ništa

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.