Bitno je tko govori, a ne što govori

Da mi je netko davno ovo rekao, jedino što bi od mene dobio je neslaganje i neprihvaćanje. Jer mi je bilo bitno ŠTO se govori, a ne tko govori. Nije bitno tko si, bitno da govoriš istinu. To je bila moja filozofija. Sjećam se da me na satu filozofije profesor jednom prozvao kad je bila tema istina, i pitao što je za mene istina. Rekla sam: “Istina je ono što mi mislimo da je istina.” Pa da, kada netko nešto govori, i kaže da je iskren, znači da govori ono što misli, zar ne? On je uvjeren da je to tako. On ne laže.

Što je za vas istina? Slažete li se s mojom definicijom istine? Ako vam netko nešto govori, i on to stvarno misli, i stvarno je uvjeren u to, da li on govori istinu? Moj odgovor se nije promijenio. I dalje mislim da onaj tko priča ono što misli govori istinu. NJEGOVU istinu.

Ono što mi je kliknulo s proučavanjem zakona privlačenja je upravo ta “istina”. Postoji istina na niskoj vibraciji. U blatu ste, sve oko vas je prljavo, ružno, tamno, i netko vas pita kakav je ovaj svijet. Što ćete reći? Prljav, ružan, mračan, nepošten, mučan, bolan? Da, reći ćete to, i još ponosno reći kako vi govorite istinu.

No, postoji istina na visokoj vibraciji. Gdje je sve prekrasno. Gdje je sve baš kako treba biti. Gdje promatraš život i vidiš čaroliju. Vidiš kako te cijeli svijet podupire. Vidiš sklad svojih odnosa. Vidiš da je sve moguće i da smo tu da uživamo. Netko te pita kakav je ovaj svijet. Što ćeš reći, nego: Božanstven, predivan, čaroban, pun raznolikosti, divnih ljudi, prilika, ljubavi, radosti… Isti svijet. Isti svijet. Dvije istine. Dvije različite vibracije.

Evo zašto danas ovaj naslov mogu “progutati”. I ne samo progutati, nego potpuno rezoniram s tim. Istina osobe na niskoj vibraciji me ne zanima. Jer ona priča o njenom svijetu. O svijetu koji je sama kreirala. I to je njena istina. Ali to nije moja istina. I to ne mora biti vaša istina. 

Birajte vašu istinu! Birajte istinu koja vam služi! Birajte biti na visokoj vibraciji a onda pričati o istini, jer jedino onda zaista i jeste najbliži onoj jednoj jedinoj istini. A to je da smo svi jedno. Da je sve u redu. Da smo savršeni. Da ne trebamo mi ništa napraviti, popraviti ni postići. Da smo tu da se igramo. Da je život dar koji imamo da bismo uživali u njemu i iznova otkrivali tko smo. Da možemo sve što poželimo jer smo beskrajno voljeni i podržani.

Kad vam netko govori, prije nego krenete ocijeniti da li je istina ili nije, prije nego uzmete njegovo ili njeno mišljenje kao nešto u što ćete i sami povjerovati, sjetite se ovog teksta. Svatko priča sa njegove vibracije. Zato je bitno TKO govori, a ne što govori.

Jer svi mi govorimo svoju istinu. Čak i kad riječima govorimo jedno a mislimo drugo, vibracijom nikad ne lažemo. Vibracijom se svi otkrivamo tko smo. Kako znaš da li je osoba na visokoj ili niskoj vibraciji? Po osjećaju. Onaj tko ti donosi nemir, nije na visokoj vibraciji. Onaj tko donosi strah i dramu, nije na visokoj vibraciji. Onaj tko donosi jasnoću i mir, on jest.

I tek kad znaš na kakvoj je vibraciji onaj tko govori, a uvijek možeš promatrati i njegovu realnost koja je ništa drugo nego odraz njega, njegove vibracije, njegovih uvjerenja i njegove istine, tek tada možeš odabrati da li ćeš i ti uzeti tu njegovu istinu? I da li će to postati tvoja vlastita istina? Ili ćeš reći, ne, to mi ne služi, pored te osobe se ne osjećam dobro, ne sviđa mi se njegova realnost, prema tome ne želim njegovu istinu.

Vidjet ćeš osobu koja živi sasvim drugu realnost, koja ti se sviđa, koja je inspirativna i širi pozitivu oko sebe. Čut ćeš njenu istinu. I onda ćeš birati kakvu istinu želiš živjeti. Kome ćeš povjerovati? Jer čemu povjeruješ, tome ćeš i svjedočiti. Dovest ćeš njegovu realnost u svoj život.

Nije bitno što govori, nego tko govori. Ima puno istina. Svatko živi svoju. Kad već imamo izbor, i kad već možemo birati, zašto ne bi birali istinu koja nam služi?

Love you all 🙂

Joy

 

Leave a Reply