Čemu služe emocije?

Čemu nam služe emocije? Oni koji rade na sebi vjerojatno znaju da su nam emocije vodiči. Vode nas prema onome što je dobro za nas. Signaliziraju nam kada smo na putu prema nečemu što ne želimo. Pokazuju nam kada trebamo mijenjati vlastitu perspektivu. Pokazuju nam na kakvoj smo vibraciji. Nisu to misli, jer misli znaju biti tricky.

Zašto? One ti pokazuju na što zapravo misliš. Na što si fokusiran. Kada vizualiziraš nešto željeno, a ne osjećaš se fenomenalno, isto onako kako bi se osjećao da je to željeno već prisutno, znači da u tvojoj vibraciji postoji miks, koji se sastoji od sumnje, nedostatka, nevjerice, nestrpljenja, možda i nepovjerenja u sebe, možda i pomisli da to zapravo ne zaslužuješ… Tada ti zapravo ne vizualiziraš samo sliku tog željenog, nego i sve navedeno. Nisi aktivirao samo želju, nego i sve ostalo u paketu s tim.

Kažeš, ovo ne valja, neću ovako ništa postići. Vibriraš frustracijom, razočarenjem… I to ti stiže. Vibriraš sumnjom? Nesigurnošću? Što god to bilo, tvoja realnost će ti potvrditi ono što si odabrao. Ako odabereš nesigurnost, dobit ćeš još više razloga za nesigurnost. Ako biraš razočarenje, imat ćeš još više razloga za razočarenje, itd.

No, ako na manifestaciju gledaš kao povratnu informaciju, odnosno posljedicu tvoje vibracije, onda znaš što treba raditi. Vadim Zeland u knjizi “Transurfing” to savršeno objašnjava. Kaže da je stvarnost oko tebe tvoje ogledalo. Ako želiš da se ogledalo nasmiješi, prvo se ti trebaš nasmiješiti. I treba proći određeno vrijeme da i vidiš taj osmijeh koji ti se reflektira.

To je onaj trenutak gdje mnogi odustaju. Malo nešto promijene, a onda gledaju da vide gdje je taj osmijeh. Gdje je ta manifestacija u mojoj realnosti. A traženjem zapravo ponovno spuštaju vibraciju, ponovno potvrđuju realnost u kojoj toga nema (jer traže, jer ne vide…)… I onda i dalje toga nema.

Zato su vaše emocije vodič. One vam služe. One su korisne za vas. Bez njih ne biste znali gdje ste. Bili bi izgubljeni. Uvijek ih treba prihvatiti. Jer vam samo pokazuju gdje ste.

Ako ih usporedite s navigacijom, koja vam također pokazuje gdje ste, i ako vam ta navigacije pokazuje da ste se udaljiili od točke gdje želite biti, da ste krenuli krivim putem, da li ste ljuti na navigaciju? Da li odlučujete sebe kriviti jer vam navigacija pokazuje da ste na krivom putu? Kakav bi bio ishod takvog okrivljavanja, ljutnje? Što imate od toga?

Imate povratnu informaciju. Signal. Ne idi tamo. Gdje da idem? Da vidim, što kaže navigacija? Što mi daje bolji osjećaj? Od koje misli ću se sada osjećati bolje? Što mogu sada učiniti da se osjećam bolje? To je povratak na put prema željenom. To vam vaša emocionalna navigacija stalno pokazuje. Prihvatite njen signal. Prihvatite sve emocije, bez obzira koliko bile neugodne, jer one su samo pokazatelji. A onda kada ih prihvatite, birajte bolju. Slušajte navigaciju. Nemojte se pomiriti s time da ste izgubljeni jer vam je navigacija pokazala da ste daleko od željenog odredišta. Jer niste. Jer vam pokazuje i kako da se vratite na put prema željenom.

Što vam vaša navigacija govori sada? Gdje ste? Gdje trebate ići? Poslušajte. Krenite. Probajte samo danas što više slušati taj savršeni mehanizam navođenja koji imate u sebi. I gledajte kako je već današnji dan puno bolji…

Želite li naučiti kako promijeniti situacije i vaš pogled na situacije s kojima ste nezadovoljni? Želite otkriti i promijeniti vaša ograničavajuća uvjerenja? Javite se na coaching ili neki od programa.

One thought on “Čemu služe emocije?

  1. Sanjarka says:

    Ovo što pišeš je toliko čudesno… to je ono što nam je svima trebalo. Pored onoga što smo već saznali o životu u smislu nekih ključnih spoznaja, meni je bilo potrebno nešto da to sve poveže i pruži odgovore na mala pitanja i nedoumice. Svaki tvoj tekst odiše neopisivom jasnoćom i pruža ključne odgovore na pitanja tipa “DA, TO MI JE JASNO, ALI… ŠTA S OVIM..? 😀 na taj način sve se povezuje u jednu istinsku i snažnu cjelinu… hvala ti što svoje znanje velikodušno dijeliš sa nama <3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.