Čemu služe emocije?

Čemu nam služe emocije? Oni koji rade na sebi i koji su upoznati sa zakonom privlačenja sigurno znaju da su nam emocije vodiči. Vode nas prema onome što je dobro za nas. Signaliziraju nam kada smo na putu prema nečemu što ne želimo. Pokazuju nam kada trebamo mijenjati vlastitu perspektivu. Pokazuju nam na kakvoj smo vibraciji.

Emocije su najvažniji pokazatelj vibracije! Nisu to misli, jer misli znaju biti tricky. Zašto? Kada se upoznaš sa zakonom privlačenja, kada svladaš lekciju da mislima kreiraš itd., i kreneš to primjenjivati, a nema promjena, možeš pomisliti kako je ovo glupost. Laž. Jer, eto mijenjaš misli, a nema nekih željenih rezultata. Ono što ti se zapravo dešava je da NISI SVJESTAN vlastite vibracije.

Ako npr.odlučiš misliti na novi automobil koji želiš, jer ga želiš privući u svoj život, i ako pri pomisli na taj novi auto osjećaš bilo što manje od entuzijazma, sreće, uzbuđenja gdje ćeš sve putovati njime, kako ćeš uživati, koliko će ti olakšati svakodnovnicu… ako osjetiš bilo što manje od fenomenalnog osjećaja, to znači da u tvojoj vibraciji postoji čitav “miks” željenog i neželjenog, i upravo to ti sljedeća manifestacija reflektira. Misliš na željeni auto, a ne osjećaš se baš dobro? Znači da ne vjeruješ da ćeš ga imati, znači da sumnjaš da se može ostvariti, znači da zapravo osvještavaš kako ga NEMAŠ, i to vibriraš, a sve to samo usporava da ti željeno dođe u susret.

Zato su emocije važne. One ti pokazuju na što zapravo misliš. Na što si fokusiran. Kada vizualiziraš nešto željeno, a ne osjećaš se fenomenalno, isto onako kako bi se osjećao da je to željeno već prisutno, znači da u tvojoj vibraciji postoji miks, koji se sastoji od sumnje, nedostatka, nevjerice, nestrpljenja, možda i nepovjerenja u sebe, možda i pomisli da to zapravo ne zaslužuješ… Tada ti zapravo ne vizualiziraš samo sliku tog željenog, nego i sve navedeno. Nisi aktivirao samo želju, nego i sve ostalo u paketu s tim.

Ako ne osvijestiš emocije, i nastaviš dalje, onda će ti realnost pokazati što si kreirao. Koja je bila tvoja dominantna vibracija. I što tada? Hoćeš li se pitati što da mijenjam? Osvijestiti još više, jače, češće, dublje vlastite emocije? Ili ćeš se pitati da li ovo uopće radi? Što god odabereš, zakon privlačenja i dalje radi 🙂

Kažeš, ovo ne valja, neću ovako ništa postići. Vibriraš frustracijom, razočarenjem… I to ti stiže. Vibriraš sumnjom? Nesigurnošću? Što god to bilo, tvoja realnost će ti potvrditi ono što si odabrao. Ako odabereš nesigurnost, dobit ćeš još više razloga za nesigurnost. Ako biraš razočarenje, imat ćeš još više razloga za razočarenje, itd.

No, ako na manifestaciju gledaš kao povratnu informaciju, odnosno posljedicu tvoje vibracije, onda znaš što treba raditi. Vadim Zeland u knjizi “Transurfing” to savršeno objašnjava. Kaže da je stvarnost oko tebe tvoje ogledalo. Ako želiš da se ogledalo nasmiješi, prvo se ti trebaš nasmiješiti. I treba proći određeno vrijeme da i vidiš taj osmijeh koji ti se reflektira.

To je onaj trenutak gdje mnogi odustaju. Malo nešto promijene, a onda gledaju da vide gdje je taj osmijeh. Gdje je ta manifestacija u mojoj realnosti. A traženjem zapravo ponovno mijenjaju vibraciju, ponovno potvrđuju realnost u kojoj toga nema (jer traže, jer ne vide…), ponovno kreiraju realnost u kojoj toga nema… I onda i dalje toga nema. Taman je bilo krenulo prema vama u onom trenu kada ste razvukli taj osmijeh preko lica, taman je bilo na putu da stigne, a vi ste se okrenuli na drugu stranu, prestali ste se smijati i sve se ponovno vratilo na isto.

Zato su vaše emocije vodič. Najbolji pokazatelj vibracije. One vam služe. One su korisne za vas. Bez njih ne biste znali gdje ste. Bili bi izgubljeni. Uvijek ih treba prihvatiti. Jer vam samo pokazuju gdje ste. Ako ih usporedite s navigacijom, koja vam također pokazuje gdje ste, i ako vam ta navigacije pokazuje da ste se udaljiili od točke gdje želite biti, da ste krenuli krivim putem, da li ste ljuti na navigaciju? Da li odlučujete sebe kriviti jer vam navigacija pokazuje da ste na krivom putu? Kakav bi bio ishod takvog okrivljavanja, ljutnje? Što imate od toga?

Imate povratnu informaciju. Signal. Ne idi tamo. Gdje da idem? Da vidim, što kaže navigacija? Što mi daje bolji osjećaj? Od koje misli ću se sada osjećati bolje? Što mogu sada učiniti da se osjećam bolje? To je povratak na put prema željenom. To vam vaša emocionalna navigacija stalno pokazuje. Prihvatite njen signal. Prihvatite sve emocije, bez obzira koliko bile neugodne, jer one su samo pokazatelji. A onda kada ih prihvatite, birajte bolju. Slušajte navigaciju. Nemojte se pomiriti s time da ste izgubljeni jer vam je navigacija pokazala da ste daleko od željenog odredišta. Jer niste. Jer vam pokazuje i kako da se vratite na put prema željenom.

Što vam vaša navigacija govori sada? Gdje ste? Gdje trebate ići? Poslušajte. Krenite. Probajte samo danas što više slušati taj savršeni mehanizam navođenja koji imate u sebi. I gledajte kako je već današnji dan puno bolji…

One thought on “Čemu služe emocije?

  1. Sanjarka says:

    Ovo što pišeš je toliko čudesno… to je ono što nam je svima trebalo. Pored onoga što smo već saznali o životu u smislu nekih ključnih spoznaja, meni je bilo potrebno nešto da to sve poveže i pruži odgovore na mala pitanja i nedoumice. Svaki tvoj tekst odiše neopisivom jasnoćom i pruža ključne odgovore na pitanja tipa “DA, TO MI JE JASNO, ALI… ŠTA S OVIM..? 😀 na taj način sve se povezuje u jednu istinsku i snažnu cjelinu… hvala ti što svoje znanje velikodušno dijeliš sa nama <3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.