Zašto mi ne uspijeva?

Koliko ste se puta ovo pitali? “Zašto mi ne uspijeva?” Zašto ne uspijevam manifestirati ono što želim? Zašto mi ne uspijeva doći na višu vibraciju? Zašto mi ne uspijeva riješiti se  lošeg posla, šefa, veze, susjeda…? Zašto mi ne uspijeva imati više novca? Sretan brak? Fenomenalan posao? Zašto mi nikako ne uspijeva?

Kao i uvijek, odgovor leži u pitanju. Meni je osobno bila fenomenalna spoznaja da bez pitanja ne bi ni bilo odgovora, i bez problema ne bi bilo riješenja, a upravo najveće zadovoljstvo i entuzijazam nalazimo na putu rješavanja problema. Jer kad je riješeno, riješeno je. Možeš biti sretan pet minuta. Ili dan-dva. Ali onda ideš dalje.

Um nam stalno nameće nove izazove tipa “Sad moraš to. Pa to. Pa kad ostvariš to onda ćeš ovo. I ono…” I nikad kraja, jer uvijek težiš tom nekom trenutku tamo, u budućnosti, bližoj ili daljnjoj, gdje će to nešto biti “riješeno”, a ti konačno – što? U miru? Sretan? Ispunjen? Što točno?

Drži te nekakva iluzija uma da će sve biti super kad napokon stigneš tamo, i iako znaš da to nije tako, jer si već mnogo puta ostvario nešto što si htio, stigao do one točke kojoj si težio, i tek onda kad si stigao tamo shvatio kako nije poanta u tome, i kako nisi našao sve ono što si očekivao da ćeš naći kada dođeš do te točke, ili si našao samo privremeno, a onda se opet pojavio novi cilj, nova točka prema kojoj ideš, i tada pomisliš, kad sad stigneš do te točke, e onda će stvarno, ali stvarno biti sve super! A neće. Znaš da nije do toga.

Zašto vam ne uspijeva? Svaki put kada se ovo pitate osvijestite vaš fokus u pitanju. Okrenuti ste prema nedostatku. Promatrate nedostatak željenog. Ili neželjeno. Promatranjem toga, vi to iznova kreirate. Iznova potvrđujete to na što ste fokusirani u vašoj realnosti.

Fokus je nevjerojatno važan i zato sam napisala onaj tekst o fokusu prije par mjeseci (ako je netko propustio, a i ako nije dobro se podsjetiti, tu je link Riječ koja mijenja sve).

Svaki put kad se pitate ili samo pomislite zašto vam ne uspijeva, osvijestite da vam je fokus na neželjenom. Osvijestite da ne možete dignuti vibraciju promatranjem nečega što vam se ne sviđa, što ne želite, ili promatranjem kako nečega nema. Nemoguće je.

Imate izbor koji svjesno ili nesvjesno donosite u svakom trenutku: fokusirati se na ono što želite, što vam se sviđa, a time ćete sigurno dignuti vibraciju, ili se fokusirati na neželjeno ili nedostatak onoga što želite, a tada sigurno nećete biti na visokoj vibraciji.

Nemoguće je biti fokusiran na nešto što ti se ne sviđa i biti na visokoj vibraciji. Da ponovim? Nemoguće je biti fokusiran na nešto što ti se ne sviđa i biti na visokoj vibraciji. Kako jednostavna rečenica, zar ne? Čak ti se čini da u njoj nema ničeg posebno novog. No, upravo u njoj je odgovor na tvoje pitanje. Zašto ti ne uspijeva? Evo zašto. Nemoguće je biti fokusiran na ono što ti ne uspijeva i privući ono što želiš. Nemoguće je biti fokusiran na nedostatak i vibrirati obiljem. A upravo trebate vibrirati obiljem kako biste obilje privukli. Bilo da je riječ o obilju bogatstva, odnosa, novca, ljubavi, ideja… Bilo čega.

Ako danas jedino i samo osvijestiš samo ovu rečenicu, a osvijestiti znači i primjenjivati – uvijek, primijetit ćeš promjenu već danas! Ne može se ne desiti. Jednostavno više ovog pitanja s početka teksta neće biti. Umjesto njega primijetit ćeš jasnoću.

Pa daaaa! Fokusiram se na ono što mi se sviđa, na ono što cijenim, na ono što volim, na ono što želim, na toliko predivnih stvari oko mene… I zahvalna sam na tome što imam! I cijenim sve ovo što imam. Ne možete biti zahvalni i pozitivno fokusirani, i istovremeno biti na niskoj vibraciji.

I ako samo malo preoblikujete pitanje iz “Zašto mi ne uspijeva?” u “Kako da mi uspijeva?” i shvatite poantu ovog teksta, okrenete se u smjeru željenog, voljenog, lijepog, više ne samo da neće biti tog pitanja, nego za njega neće ni biti potrebe, jer ćete ubrzo primijetiti kako vam itekako uspijeva!

2 thoughts on “Zašto mi ne uspijeva?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.