Možemo li mijenjati prošlost?

Možete li mijenjati prošlost? Da me ovo netko pitao prije nekoliko godina, vjerojatno bih se pitala s kojeg je Marsa pao. Kako možeš mijenjati prošlost? To je gotova stvar, zar ne? Da. I ne….

Prošlost je gotova stvar jednako kao što je budućnost gotova stvar. Jer je vrijeme iluzija. Čuli ste ovo? Ja kad sam prvi put to čula, ništa mi nije bilo jasno. Kako je iluzija? Sada je 10:07 h, kasnije će biti kasnije… Kako je iluzija?

Probajte se samo mrvicu odmaknuti od sata i našeg uobičajenog mjerenja vremena. Postoji samo sadašnji trenutak. U svakom trenutku vi ste u sada. Kad vas netko pita koje je vrijeme, možete reći: 10.07 h, ili možete reći: “Sada”. Uvijek je sada.

Postoji samo sada i beskonačnost. Zamislite to. Teško je nama zamisliti beskonačnost (i prostornu i vremensku), jer to ne znači samo jaaaaako veliko, ili jaaaaaako dugo. To je beskonačnost. Bez početka i kraja.

Probajte barem malo odškrinuti vrata toj ideji. A sada, kada ste osvijestili sada i beskonačnost, u najboljoj ste poziciji da shvatite (barem malo) iluziju vremena. I prošlosti i budućnosti.

Vi u sada birate vašu perspektivu. U pregrštu beskonačnosti vi ste u sada usmjerili svoj fokus, svoju svijest prema nečemu. Trenutno prema ovom tekstu i onome o čemu on priča. U istom trenutku postoji beskonačnost drugih opcija. No, postoji još nešto jako važno. A to je vaša perspektivna pozicija. 

Što je to? Tu gdje ste sada, energetski prije svega (jer to određuje sve ostalo), vaša je perspektiva jedinstvena. Iz sadašnje perspektive vi promatrate beskonačnost i, kao što sam spomenula u prethodnom tekstu, vašim fokusom “osvjetljavate” jednu varijentu u beskonačnosti.

Možemo li mijenjati prošlost? Ne i da. Ne, jer sve već postoji, pa zapravo ništa ne mijenjamo, ni prošlost ni budućnost, nego se jednostavno fokusiramo. Biramo i mijenjamo svoju vibraciju. Da, jer kada gledamo iz drugačije perspektivne pozicije u prošlost, i ta prošlost je drugačija!

Sjetite se jednog istog događaja, možda u obitelji, koji kada netko prepričava nakon dugo vremena vi gotovo ne možete prepoznati. Jer vi to gledate drugačije. Jer ste vi sada na drugoj vibraciji, jer se vaša perspektivna pozicija promijenila. Isto vrijedi i za budućnost. Ponekad vam pogled prema budućnosti donosi brigu, jer ste svojim fokusom osvijetlili neželjenu varijantu, ponekad ushit i entuzijazam, jer ste osvijetlili onu željenu. To su paralalne realnosti.

Sve postoji sada. Zapravo sve što postoji je sada, svijest i beskonačnost. Vi ste svijest koja se u sada fokusira na određeni dio beskonačnosti. 

Zašto je sve ovo važno? Prije svega, volim koristiti sve što spoznam onako kako će mi služiti, a ne da filozofiram o tome 🙂 Možda vas proganja nešto iz prošlosti? Možda mislite da ste napravili neku grešku? Da vam je život otišao u krivom smjeru? Sjetite se da je sve do vaše perspektive u ovom trenutku sada. Mijenjajte vašu perspektivu, mijenjajte vašu vibraciju, i vaš pogled na prošlost će biti drugačiji.

Ne možete percipirati ništa što nije na vašoj vibraciji! Jeste to znali? Kada ste na visokoj vibraciji, ne možete se sjetiti “pogrešaka” iz prošlosti, ali ni briga o budućnosti. 

Okolnosti su nebitne, prošlost je nebitna, kao i budućnost. Vaša perspektiva je sve. Čim promijenite vašu vibraciju, SVE se mijenja. I okolnosti, i ljudi, i prošlost, i budućnost…

Eto koliko ste moćni.

 

One thought on “Možemo li mijenjati prošlost?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.