Temelj zakona privlačenja je uzvraćanje

Kad mi je kliknulo u jednom trenutku da je cijela naša realnost, čitava ta velika manifestacija koja nas trenutno okružuje zapravo samo “odgovor” na ono što mi šaljemo “van”, pomislila sam kako sam naziv zakon privlačenja možda navodi u drugi smjer.

U pitanju su nijanse, ali jako bitne. Tolike da upravo one čine razliku koja čini razliku. I možda će baš nekome nakon ovog teksta kliknuti.

Ono što je prvo i kreće od nas je odašiljanje vibracije, ili drugim riječima, mi smo svijest koja se može fokusirati na bilo što, i ovisno o tome na što se fokusira, s tim i razmjenjuje energiju. A zatim ta energija “privlači” materijalna, fizička iskustva ili kako ih se često naziva, manifestacije.

Manifestacija materijalnog nije ništa drugo nego misao koja je evoluirala, koja je prvo nastala “zahvaljujući” kontrastu, koja je izrasla u misaoni oblik, i koja se zatim manifestirala.

Nema velike razlike između manifestacije emocije i manifestacije materijalnih stvari. No, nama se čini velika. Jer želimo vidjeti, čuti, okusiti… svim svojim osjetilima. No, već sama emocija pokazuje prisutnost određene misli koja je narasla, koja je dominantna u vašem “polju”, prema tome je logičan korak kreiranja. Misao, misaoni oblik, emocija, materijalni oblik.

Došli smo u okruženje kontrasta, i to je ono što mnoge buni, čak i nakon što ozbiljnije krenu raditi na sebi. Na visokoj su vibraciji, pa kako sad kontrast? A zapravo, da nema kontrasta, ne bi bilo ničega. Ne u ovoj dimenziji. Da, ne bi bilo. Ne biste mogli ništa vidjeti da ne postoji kontrast svjetla i tame. Ne biste mogli ništa čuti da ne postoji kontrast tišine i zvuka. I tako dalje. Kontrast je osnova realnosti u kojoj živimo i služi nam kao izvrsna baza za kreaciju. Bez kontrasta ne bismo kreirali nove misli, u obliku novih ideja, želja, preferencija… 

No, ono što je važno, i što nam je ostalo u “srži”, očito s razlogom kao i sve ostalo, to je da mi konstantno težimo boljem osjećaju! Boljim emocijama!

Sad razmislite malo. Dođete u okruženje kontrasta i u sebi imate “program” koji vas je podesio tako da se stalno želite osjećati bolje. Zar to već samo po sebi nije izvrsna kreacija? Kad doživiš i živiš kontrast, tu je tvoj interni radar koji te vodi. Prema boljem osjećaju.

I znamo svi, i znam da ste ovo većina vas već čuli, no sada ću to ponoviti a postoji razlog i zašto pa samo čitajte dalje 🙂

Sve što želimo, sve što radimo, baš sve je samo s jednim ciljem. Želimo se osjećati bolje. Želimo se osjećati super!

E sad, kad sam ponovila tu famoznu rečenicu koju mnogi izgovaraju, ponavljaju itd, želim dati onaj nastavak, onu podlogu da zaista ovo osjetite u svoj punini riječi. Jer je moćno, jako moćno.

Dakle, sve što želimo, želimo da bismo se osjećali dobro. A isto tako, možemo se uz malo treniranja fokusa, uz malo svjesnog biranja misli, sami dovesti do boljeg, odličnog, super fenomenalnog osjećaja. Možemo! Ne znam da li je vama kada upalilo, meni je to danas normalna stvar.

Na početku nije bilo lako, jer smo se navikli (najčešće) osjećati loše, ili osrednje. Zašto? Ponekad s razlogom, a ponekad i bez njega! Da, ponovno pročitajte ovu rečenicu, i priznajte si da je tako! Ponekad se osjećamo loše, onako bezveze. Nema baš nekog razloga. Zašto? Jer smo tako navikli. No, ako se možemo osjećati loše bez razloga, onda se možemo osjećati i dobro bez razloga, zar ne?

Aaaa, neeee, za dobar osjećaj tražite debeli razlog! Ne može to tek tako! Eh! Tko? Ja da se smijem, pjevam, radujem, bez razloga? Neee. Mogu gunđati bez razloga, ali smijati se ne!

Ne znam koliko ste se vi pronašli u ovim riječima, ona nekadašnja ja se itakako može pronaći u tome. Ova sadašnja ne. Ova sadašnja je naučila da može biti sretna i bez razloga. Da se može osjećati dobro uvijek. Ne mora baš baš uvijek, ali MOŽE! I to jako često čini. Jer joj se sviđa. Jer je lijepo kad se osjećaš dobro. Jer je lijepo kad si sretan.

Pa zašto onda ne birati sreću? Zašto ne birati radost? Join me in joy, right? 🙂

Sjetite se sada samo na tren svih tih silnih manifestacija koje toliko jako želite, baš baš baš! A koje nikako da dođu. Sjetite ih se. A sad pomislite, što da se to sve već ostvarilo? Osjećali biste se dobro, jel tako? Jel ima još nešto, osim toga? Jel možete navesti ijedan drugi razlog koji u pozadini nema ovaj razlog, a to je bolji osjećaj? Ne možete. Jer sve radimo da bismo se osjećali dobro.

A osjećat se dobro možemo upravo sada. Bez obzira na sve. I kad jednom probaš, pa ti uspije, pa još jednom, pa još, i još, pa stalno, pa ti to postane novi “make-up”, osmijeh i dobra vibra kao šminka i zaštitni znak, što će ti onda one tamo manifestacije? Zar nije zapravo svejedno? Jer super osjećaj je super osjećaj. I ovako, i onako.

A ako se još sjetite rečenice s početka teksta i samog naslova, a to je da zakon privlačenja UZVRAĆA, onda ćete se (možda) htjeti prije svega fokusirati na davanje i odašiljanje 🙂

Ne što mi stiže, ne što privlačim, nego što dajem, što šaljem?

Jer sve one “metode”, svi oni silni načini kako da vam konačno stigne, pa radiš ovo, pa ono, pa jel stiže, pa kad će, sve to ima u pozadini samo jedno: vibraciju nedostatka. I onda vam zakon privlačenja uzvraća. Nedostatak. Jer to ste tražili. Vibracijski.

Kad vam sjedne da sve počinje od VAS i da se sve temelji na uzvraćanju, onda ćete se teško naći u situaciji da se pitate:”Kad će mi stići?”. Ne. Ne kad će “to”. Nego kad ćeš ti? Jer Svemir jedva čeka da ti uzvrati.

Želite li naučiti kako promijeniti situacije i vaš pogled na situacije s kojima ste nezadovoljni? Želite otkriti i promijeniti vaša ograničavajuća uvjerenja? Javite se na coaching ili neki od programa.

10 thoughts on “Temelj zakona privlačenja je uzvraćanje

 1. Natasa says:

  Hvala! Hvala što izdvajaš vreme i trudiš se da mnoge živote, učiniš boljim, kvalitetnijim, svesnijim i srećnijim. Kakva sreća je “slučajno naleteti” na tvoj Blog i tvoje tekstove.

 2. Zevsova cerka says:

  Stvarno dobar tekst!
  Ali vidi, recimo iz vlastitog iskustva ti mogu reći da je kod mene sve to potpuno drugačije. Svesna sam cele priče o zakonu privlačenja i “radi” ali kad se počne manifestovati bez prethodne svesnosti o samom zakonu privlačenja sve je u redu, osećaj je dobar, međutim ukoliko konkrerno razmišljam o “moći” zakona privlačnosti i usredsredim se na željene misli i kad se nakon toga počne manifestovati osećaj nije dobar, bar kod mene ne. Tada sam uplašena zbog jačine misli koje su dovele do ostvarenja onoga što su vizualizirale.

 3. Početnik says:

  Hvala za divne tekstove. Naišla sam na njih slučajno (ili ne? 🙂 i evo nedeljama im se iznova i iznova vraćam. Još uvek sam u istraživanju kako sve to kod mene funkcioniše i ono što sam primetila kod vizualiziranja konkretnih dogadjaja ili stvari koje želim da privučem je da me u trenutku kada zamislim da je to nešto stiglo i da sada ja delim drugima ili usrećujem druge uz pomoć toga što je stiglo, preplavima me jak osećaj sreće i krenu mi suze. Znači, ne osećam egzaltiranost, uzbudjenje, radost što sam ja sada na primer bogata, već što sa tim mogu da usrećim druge ljude. Sad, da li je to stari program koji trebam menjati, ili mi je svrha takva, to je pitanje 🙂

  • joinmeinjoy says:

   Prirodno je da želite dijeliti sreću s drugima, ne vidim sto biste trebali mijenjati. Osim ako postoji nešto u ovoj priči sto niste spomenuli, a od čega se osjećate loše. Lp 🙂

 4. Tina says:

  Hvala ti na svemu! Kako ti sve jednostavno objasniš! 🙂 Jednostavno, samo se trebamo osjećati radosno, dobro. Predivno! Volim čitati tvoje tekstove! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.