Nisi sam

Obično kad krenem pisati novi tekst, nikad ne znam što će se desiti, tj. ne znam kako će izgledati tekst do kraja i što ću zapravo napisati, no slutim da će ovaj tekst biti nešto drugačiji od drugih.

Toliko je bilo vaših reakcija na moj prethodni tekst, kada sam vam poručila “Još malo, stiže :)”, što komentara na Facebook stranici, što u Joinmeinjoy Facebook grupi, što mailova, što poruka… Nedavno mi je netko pisao kako je u najtežim trenutcima snagu nalazio u mom blogu. Wow. Nema većeg komplimenta. Nema većeg priznanja da radiš pravu stvar.

Ponekad objavim neki komentar. Tako sam objavila nedavno od jedne Edine. Koja me baš dotakla. Kaže da je plakala, osvještavala se, mijenjala se dok je čitala tekstove s bloga. Sjećam se i komentara jedne cure koja je baš kad je bila skroz down ušla u kafić da popije kavu, sjela i naišla na tekst Što kad je loše i “ništa ne pomaže”? i izašla van kao druga osoba… I mnogih drugih… Danas jedna Kate napiše u grupi na Facebooku kako ju je moj tekst Još malo… rasplakao i to u busu, iako je do sada čitala sve tekstove i više puta… Nedavno mi je jedna osoba na coachingu rekla da, baš kad je bila skroz down, rekla je sebi nešto u stilu da mora postojati izlaz, mora postojati način i onda je odjednom iskočila stranica Joinmeinjoy 🙂

Imam vam potrebu nešto reći. Nešto što su neki od vas čuli, koji su bili na radionicama ili coachingu.

Jedini rad na sebi s kojim ja rezoniram je onaj u kojem si danas bolji prema sebi nego što si bio jučer, upravo zahvaljujući tom radu na sebi. Sve ostalo može u smeće.

Sve ostalo je buka, kojom ste ionako bili okruženi skoro pa cijeli život.

Ne zanimaju me nikakve “propovijedi”, “prozivači” ni slični…  Ne zanimaju me oni koji mjere, jer nema se tu što mjeriti. Ne zanima me koliko ste metoda danas odradili i da li ste ih odradili. Znate zašto? Jer mnogi od vas, baš vi koji čitate ovaj blog, koji pratite ovakve teme, koji radite uporno na sebi, često ste jako strogi prema sebi. Jesam li ovo ili ono? Jesam li dobro odradio metode? Jesam li dobro ovo ili ono? 

Ako vam ikad više padne na pamet ovakvo pitanje: “Jesam li dobro …. ?” (nešto, što god), zapamtite da je odgovor: “Jeste.” Uvijek.

Vi ste uvijek dovoljno dobri. Samo možete biti malo bolji prema sebi. I to je ono što vam ja želim. 

I da, baš kao što naslov kaže, niste sami. Nikad niste sami. Mi smo svi povezani, to znate. Svi smo mi jedno, samo su nam neki bliži od drugih… Došli ste na ovaj blog, prema tome niste sami. Ne postoji slučajnost.

Nema goreg osjećaja nego kad misliš da ne vrijediš dovoljno, jer ništa nije dalje od istine! Nema goreg osjećaja nego kad se osjećaš onako sitno i beznačajno, jer ništa nije dalje od istine. Vi ste moćni, vi ste kreatori, vi ste važni!

Nedavno sam na Instagramu podijelila rečenicu s početka Tolleove knjige:

“Ovdje ste kako biste božanskoj svrsi svemira omogućili da se razotkrije. Eto koliko ste važni.”

Eto koliko ste važni! Ako vas bilo kada bilo tko bude uvjeravao u suprotno, sjetite se ovoga. A sjetite se i da to nikad ne rade oni koji su sretni, ispunjeni, koji su i sami svjesni koliko oni vrijede… Njihova je reakcija na vas zapravo reakcija na sebe same.

Nema nepremostive prepreke. Nema nerješivog problema. Nema nepromjenjivih okolnosti. Jer sve se mijenja. Na vama je samo da okrenete glavu u pravu stranu. Onu svjetliju. I tamo će i promjena krenuti. Točno u tom smjeru.

I ponekad je teško. No uvijek je teško samo privremeno. Proći će. A vi ćete se ponovno sjetiti svega što znate. Sada ćete to i jače osjećati nego prije onog zadnjeg “teško”. I zablistat ćete jače nego ikada. Jer će ta svjetlija strana postati vaša jedina strana…

Baš kao što kaže ona pjesma:

“Samo živi samo budi,

svi odgovori doći će sami.

Samo stoj na svjetlu,

i doći će kraj tami.”

 

3 thoughts on “Nisi sam

  1. Zoranna says:

    Woow! Vasi tekstovi dizu vibraciju…eto vec mjesec dana ovaj blog mi je prvo štivo uz jutarnju kavu…dize me..budi i osvjestava i potice na rad na sebi…da budem svaki dan jos bolja prema sebi…hvala od ❤

  2. Sofija says:

    Hvala ti od srca, skoro uvek kada bih trazila neko resenje ili neki znak, ono bi doslo bas kroz tvoje tekstove <3 Zaista me podsticu na razmisljanje i osvestavanje, neverovatno je kako nam Svemir uvek salje upravo ono sto nam treba u pravom trenutku 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.