Hrana i vibracija

Prije nekoliko mjeseci sam u jednom tekstu spomenula sirovu hranu, kada sam pisala kako biti na visokoj vibraciji (Kako biti na visokoj vibraciji?) pa ste me mnogi pitali da napišem nešto više o sirovoj hrani. I evo, napokon teksta!

Prije nekoliko godina sam bila na sirovoj hrani. Kako je ta priča počela kod mene? Zapravo nisam imala nikakvu namjeru mijenjati prehranu ni ništa slično. Čitala sam “Transurfing” od Vadima Zelanda i u zadnjem dijelu (“Apokrifni transurfing”) govori i o hrani i energiji koju hrana ima. Meni je ta knjiga tako sjela i sve što je rekao o hrani, pa sam isti dan počela primjenjivati sve iz te knjige vezano uz prehranu. Zapravo ovaj način koji on spominje u knjizi je njegova verzija “raw food” ishrane, a ja sam tu njegovu verziju prilagodila sebi.

Što sam jela? Uglavnom svježe voće i povrće, smoothije, razne salate na sto i jedan način, ribu i sir 🙂 Da, on je spomenuo da sir možemo koristiti u “prijelaznom” razdoblju, no ja ga nisam izbacila. Koristila sam još i med, kokosovo i maslinovo ulje, orahe i orašaste plodove, ponekad bih pojela sushi, a s kavom sam bila na minimalnoj količini od 1-2 šalice tjedno! Ja koja sam uvijek bila veliki obožavatelj kave, i sama sam bila iznenađena ovim postignućem! No, zaista ti ova hrana daje toliko energije da nemaš potrebu za kavom.

Radila sam sirove kolače, koji su mi bili baš zanimljivi, jednostavni za napraviti a jako ukusni. Uglavnom sa mljevenim bademima, lješnjacima, izblendanim bananama, agavinim sirupom, kokosom i sl. Čak sam sama pravila kokosovo mlijeko i oduševila se! Ako netko želi probati, preporučujem. Od jednog kokosa koji sam kupila za 5 kn dobila sam sigurno 2 litre najukusnijeg mlijeka na svijetu plus kokosovo brašno za kolače.

Kako mi je ta hrana pomogla? U to vrijeme sam imala i nekih ozbiljnijih zdravstvenih problema, i tada sam bila već potpuno digla ruke od liječnika i bilo kakvih lijekova i terapija. Odlučila sam se hraniti sirovom hranom, a počela sam i svako jutro vježbati 5 tibetanaca.

Bila sam na sirovoj hrani oko pola godine, kada sam odlučila otići na kontrolu, koja je pokazala da sam potpuno zdrava. Vjerujem, zapravo znam da mi je sirova hrana pomogla, jer sam jednostavno osjetila da imam puno više energije.

Tada nisam tako intenzivno radila na sebi. Da, čitala sam dosta ali nisam radila nikakve metode, meditaciju, ništa. Dakle, jedina promjena je bila sirova hrana, puno više vode, i tibetanci ujutro.

Sada znam da je puno važnije od hrane koju jedemo naša misao o toj hrani. Jako su važna naša uvjerenja – što očekujemo da će nam ta hrana donijeti. I upravo ta uvjerenja najbolje objašnjavaju zašto dvije osobe koje se skoro jednako hrane, možda i žive u istom kućanstvu, izgledaju sasvim drugačije, tj. netko je super vitak i savršenog zdravlja, dok netko ima previše ili premalo kila, a možda i zdravstvenih problema… Naravno, tu ne igra ulogu samo hrana, no najvažnije je kod izbora hrane da smo mi usklađeni s time što jedemo.

Ja znam da je meni ova prehrana donijela ovolike koristi između ostalog jer sam bila uvjerena da će mi koristiti. Moje uvjerenje je da što je više živa hrana koju jedem, to više i ja životne energije imam. I tu leži najvažniji razlog zašto mi je ta hrana toliko pomogla. Osnažila me, malo sam smršavila, no bila sam vitalna i puna energije, baš kao što sam i očekivala.

Da li hrana ima određenu vibraciju? Da. Naravno. Čak i način pripreme i osoba koja priprema hranu imaju utjecaj na vibraciju hrane. No, najvažnije u cijeloj toj priči je kako mi transformiramo tu energiju kada dolazimo u dodir s hranom. A tu se onda vraćam na misli. Jer od misli sve kreće.

Imate misao u vezi hrane koju jedete, ta misao izaziva emociju, i to je vaša vibracija. Zato je puno bitnije da se uskladite s onim što jedete, tj. da se hranite hranom za koju vjerujete da vam pomaže da budete vitalniji, da imate više energije za svakodnevne aktivnosti i sl.

Ja npr. nakon obroka sirove hrane nisam nikad osjećala onu težinu i pospanost, koju sam znala nekad osjećati nakon “normalnog” ručka.

Tada sam puno proučavala učinke sirove hrane na liječenje, te otkrila Gersonov Institut i Gersonovu terapiju, prema doktoru Maxu Gersonu, koji je došao do prirodno načina kako se izliječiti od raka koristeći sirovu hranu. Koga zanima ova tema, preporučujem da istražite ovog doktora i Gersonov institut, a ima i par dokumentarnih filmova na Youtube  o klinici u Meksiku, koju je pokrenula Gersonova kćerka, u kojem možete vidjeti mnoge pacijente koji su tamo došli u najtežim stadijima raka, kada su ih bolnice već otpisale, i koji su se tamo izliječili.

Ponavljam, zaista nakon svega što znam, mogu samo reći da je uvijek vaše uvjerenje primarno, i onaj tko vjeruje da će ga izliječiti lijekovi, i bit će tako, a onaj tko vjeruje i tko više rezonira s time da treba jesti više živu hranu kako bi dobio vitalnu energiju i time ojačao svoj imunitet i ozdravio,  kao što sam i ja, njemu će takva hrana i pomoći.

Završit ću rečenicom koju jako često spominjem u tekstovima, jer je ključna za bilo kakav napredak, a to je: “Slušajte sebe.” Ako vjerujete da vam određena hrana pomaže, uzimajte više takve hrane, a onu hranu za koju vjerujete da vam šteti konzumirajte što manje. Ili promijenite uvjerenje. To je sva mudrost.

 

 

3 thoughts on “Hrana i vibracija

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.