Kako je moguća neuzvraćena ljubav ako primamo ono što dajemo?

Na ovaj tekst me inspiriralo pitanje jedne čitateljice bloga koje sam dobila u inbox. Iako primam puno vaših pitanja, i ne stižem ni sve pročitati, a kamoli odgovoriti, ovo mi je pitanje “zapelo” za oko. Pa ću napisati objašnjenje u ovom tekstu, i radi čitateljice koja je postavila pitanje, i radi mnogih od vas koje vjerujem isto ovo zanima.

Pitanje je bilo u vezi neuzvraćene ljubavi: “Kako je moguće da do svoje 35. godine nisam srela Pravog? U koga god se zaljubim ispostavi se da je nedostupan i na kraju ode s drugom. Izgubila sam nadu da se meni može desiti obostrana ljubav. A eto kažu dobijaš ono što daješ, moraš imati ljubav u sebi da bi ti se vratila… Uvijek sam puna ljubavi, empatije, nježnosti, razumijevanja, i za sve to dobijem samo bol.

Ovo je česta “zamka” u koju upadaju mnogi, bez obzira o čemu se konkretno radi. Ljubavi, poslu, prijateljstvu… Misle da daju, šalju, vibriraju jedno, a zapravo daju nešto potpuno drugo. I kada im se to što su poslali vrati, onda se pitaju kako? Kako to da primamo ono što dajemo, a vidi što sam ja primila, a kao dala sam nešto drugo?

Pa da ponovim. Uvijek primaš ono što je u skladu s tvojom vibracijom. Toliko sam o tome čitala, slušala, puno knjiga progutala, znanstvenih objašnjenja, videa koja sam preslušavala po tisuće sati, da bih došla do ovog zaključka, a zatim ga provjerila i na vlastitoj koži.

Postoji nekoliko razina razumijevanja. Prva je uvijek ona intelektualna. Gdje upijaš informacije. Možda želiš i konkretna znanstvena pojašnjenja i dokaze. Ja jesam. Trebalo mi je to. Ne samo tamo neke spekulacije, vjeruj pa će biti, bla bla, nego ono, hoću znati kako to funkcionira. Hoću skužit! I došla sam do tih odgovora. Skužila sam 😉

Onda sam gledala ljude oko sebe. Primjećivala one koji u nekim segmentima žive ovo što sam ja skužila i vidjela kako im to lako ide. Čak iako neki nisu bili ni svjesni svega ovoga, i možda bi me blijedo pogledali na spomen vibracije, ipak sam primijetila da primjenjuju i žive “to”, pa kako god ti to nazvao – to je to.

Vidjela sam i neke koji puno pričaju o energiji, zakonu privlačenja itd., no unatoč tome ne žive u skladu s tim. I njihove okolnosti su jasno ukazivale na ono gdje su.

Pa sam pogledala svoj vlastiti život. I shvatila zašto u nekom području imam takvu i takvu situaciju, zašto mi nešto ide lakše, a nešto teže.

Ne, nema iznimki kada je energija u pitanju. Nema iznimki kada su zakoni Svemira u pitanju. Zapravo imate dvije opcije: vjerovati da ste iznimka i da tu nešto “ne štima” s tim Svemirom, ostati u posljedici, ne preuzeti odgovornost i ne prihvatiti se rješavanja uzroka – i tada ćete nastaviti po starom; ili prihvatiti da vi niste ipak jedinstveni slučaj u Svemiru na koji su se univerzalni zakoni oglušili, nego je ipak do nečeg drugog.

E, sad, ako odaberete ovo drugo, pitanje je što to niste shvatili. Meni je to danas jako brzo jasno čim malo popričam s nekim. Čak iz dvije rečenice u komentaru kao što je ovaj. No, trebala sam proći put do ove točke. I nije to tako lak put. I nema prečica. Moraš se suočiti sam sa sobom. S egom. S mislima. S uvjerenjima…

Kažeš: “Dajem ljubav, razumijevanje, puna sam toga…”, no zapravo nisi. Ono što ustvari šalješ je signal koji vrišti: “Želim biti voljena. A nemam ljubav.” To je ono što uistinu daješ. Bez obzira u kakav paketić to zamotaš, staviš šareni ukrasni papir i nalijepiš na njega “ljubav”, to je čista suprotnost ljubavi – nevoljenost, nedostatak ljubavi, i time kreiraš situacije i događaje koji ti potvrđuju tvoju nevoljenost.

Jer da si čisto razumijevanje, onda bi samo razumjela. Zamislite sada čisto razumijevanje. Upoznate nekoga, nemate nikakvih ideja, želja, planova, kalkulacija, ishoda, ništa. Samo ste se upoznali, i pričate. Osjećate ogromno razumijevanje. Savršeno razumijete tu osobu. Predivno vam je razgovarati s njom i dijeliti iskustva. Bez ikakvih očekivanja od tog razgovora. Jednostavno uživate u razgovoru i osjećate razumijevanje. I uživate.

To je čisto razumijevanje. Jer ako nekome dajete razumijevanje, onda tu nema mjesta za uvjete tipa: “Trebaš biti sa mnom. Ne otići s drugom osobom…”, “Trebaš se ponašati tako i tako. Jer ako se ne ponašaš tako, onda te ne mogu razumjeti.” Itd.

Kada razumijete, onda nemate nikakve uvjete. Jednostavno razumijete. Onda razumijete i kada ta osoba ode s nekim drugim. I kada ode s pet njih. Jer tamo gdje ima razumijevanja nema osuđivanja. Ni uvjetovanja. Jedno isključuje drugo.

Ne kažem da trebate biti s nekim ili tolerirati odnose koji vam ne odgovaraju. Naravno da ne. No, ako zaista želite biti osoba koja daje razumijevanje, zrači razumijevanje, onda se nećete vezati za uvjete. Vaše uvjete što bi druga osoba trebala raditi. Nego ćete prije svega razumjeti nju.

Onda ćete jednostavno voljeti i prihvaćati. I okretati se u onom smjeru koji se vama najviše sviđa. I tako ćete vi biti osoba koja je na frekvenciji razumijevanja i ljubavi. A sve ostalo i svi ostali su nebitni.

Nebitno je što drugi rade. Nebitni su izbori koje drugi donose. Jedino što je bitno su vaši vlastiti izbori. Što vi birate? Ljubav? Ili “Daj mi ljubav, jer evo trudim se biti puna razumijevanja”?

Koliko god je super kada vas netko voli, nema ljepšeg osjećaja kada vi volite. Pa sjetite se samo trenutaka kada ste prema nekome osjećali čistu ljubav.

Ljudi često misle da misle nešto što uopće ne misle. Misliš da misliš na željeno, misliš kako si ti ta osoba koja je puna ljubavi i razumijevanja, a vraća ti se bol? Ne. Uvijek ti se vraća ono što šalješ van. I koliko god ta bol bila latentna, skrivena, nepriznavana i nesvjesna, ono što šalješ je zapravo “nevoljenost”. I zato nju dobivaš nazad. I boli.

Ovo su te nijasne na kojima mnogi zapnu. Ovdje leži ključ rada na sebi i primjene znanja. Zato na radionicama i coachingu stavljam naglasak na osvještavanje nesvjesnog. Jer bez osvještavanja ćete samo i dalje kriviti Svemir, sudbinu, roditelje, partnere… Ja vas samo želim podsjetiti da imate izbor. I da možete birati i ne biti žrtva okolnosti, nego kreator vlastitog iskustva.

Možete misliti da ste vi iznimka, da ste žrtva i da vam ne ide ili jednostavno primijetiti da imate nesvjesni program, uvjerenje koje vam ne koristi i osvijestiti ga. Ovo drugo je ono čime se ja bavim. I mnogi koji su prošli moje radionice ili coaching prepoznali su i promijenili ta uvjerenja.

Nitko ti ništa ne radi. Jer nitko nije odgovoran za tebe. Samo ti si odgovoran za sebe. Samo ti biraš ono što šalješ van. I kada je nesvjesno uvjerenje toliko dobro “zapakirano” da ga čak i prepoznaješ kao “ljubav”, onda ti tvoja manifestacija nedvojbeno ukazuje što se zapravo krije u tom lijepo zamotanom paketiću.

Ako si razumijevanje, ne osuđuješ. Nego razumiješ. Ako si ljubav, ne treba ti netko da bi te volio, jer to si ti.

Onda se ne pitaš za godine i “kada će doći”, jer ti je jasno da ništa ne treba doći, da sve što tražiš je unutra, a ne vani, i kada se vratiš tome što imaš unutra i to presložiš, onda će se i okolnosti promijeniti jer moraju biti odraz onoga što šalješ van i čiji si izvor ti.

Da, onda kada shvatiš da ti ništa ne treba doći, tada ti dolazi. Jer tada si uskađen s vibracijom ljubavi. Jer ljubav nikad ne treba. Nikoga i ništa. Ljubav samo voli.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.