Moja priča – jedan poseban tekst

Dragi moji čitatelji,

ovaj tekst je poseban jer u njemu ovaj put “pero” ne držim samo ja, nego sam prepustila nekima koje sam upoznala preko coachinga i radionica da ispričaju svoje priče, a koje su i više nego inspirativne.

Bilo je tu puno divnih priča, i toliko predivnih ljudi koje sam upoznala upravo zahvaljujući ovom blogu u ovih sada skoro godinu dana. Kada sam prvi put napisala tekst, nakon sklapanja web stranice u 2 sata, nisam ni slutila gdje će me ovo dovesti. Nisam ni sanjala! Mislila sam da nikad nećete doći do mene, jer mi je bilo nebitno da znate tko sam ja, jer je jedino bitno u ovoj priči za mene poruka koju prenosim u ovim tekstovima. Nisam imala nikakvu namjeru osim pisati. Samo pisati 🙂

Sve vezano uz ovaj blog je bilo inspirativno, čista inspirativna akcija, i sam naziv bloga i sam moj potpis “Joy” došli su u trenu. Tako je bilo i s radionicama. Čista inspirativna akcija. Nakon prve objave da organiziram radionicu dobila sam skoro 200 vaših prijava u prvih dva sata. I tako je priča krenula.

Da, tada je zaista krenula. Kada sam i ja upoznala neke od vas, i vi mene, većinom online, no kada sam imala priliku kao što je to bilo nedavno u Dalmaciji, susresti neke od vas i izgrliti, eh tada je cijela ova priča dobila još jednu nijansu. Još dublju svrhu i smisao. A ja ponovno ostala fascinirana čarolijom ove kreacije. Zar je moguće da je ovo sve tako predivno?

A sada slijede priče koje sam najavila. Čitajući ih, i sama sam to sve ponovno prošla, kao i kada se dešavalo tijekom coachinga, i ježila se, i osjetila veliki, veliki ponos i zahvalnost što poznajem ove divne, jake žene! Pa evo ih…

Deana 

“Dok sam pisala shvatila sam koliko sam se promijenila, koliko sam sretnija, koliko sam mirnija. Wow ! Kao da slušam nečiju priču. 🙂

Evo moje priče:

Odselila sam od muža, sada bivšeg, u podstanarstvo sa našom 5,5 godišnjom kćerkom. Živim u gradu daleko od svojih, dakle ja sama s djetetom. Donijela sam odluku i uskladila se s njom.

Nedugo nakon toga prijateljica mi je rekla za Dijaninu radionicu. Svaka kuna mi je bila bitna, živjela sam sa izazovima neplaćanja alimentacije mog bivšeg. No uplatila sam radionicu jer sam osjetila da radim nešto što je dobro za mene, da to jednostavno rezonira sa mnom.

Meni je to život promijenilo.

Drugu radionicu mi je Dijana poklonila! Koliko sam joj samo puta zahvalila i biti ću zahvalna zauvijek. Moj bivši je počeo plaćati alimentaciju!

Osvijestila sam da je davanje zapravo primanje. Završila sam i treću radionicu. Poklonila sam sat coachinga, jer sam željela da nekome pomogne kao što je Dijana meni.

Ovaj rad na meni i ove radionice su najljepši i najbolji poklon koji sam si mogla pokloniti.”

Martina

“I tako… uključim se i ja u Dijaninu radost. Po školski odrađujem zadatke. Primjećujem rezultate. Primjećujem radost. Zadovoljstvo. Pratim kako se mijenjam. Kako reagiram na neželjene situacije. Nastavljam. Rastem.

U četvrtom tjednu… BOOM!!!

Nakon dvije godine čekanja. Hrpu presuda… Hrpu žalbi. Uspona i padova. Nakon online radionice na Skype-u u kojoj sam prvi put otpustila ono što me muči… ostvarilo se!!!

Dobila sam alimentaciju koju je moje dijete strpljivo čekalo 2 godine i priliku za svoju paralelnu realnost!

Neisplaćena alimentacija je sve do tada bila moja kočnica. I stalno me vukla dolje. U trenutku kad sam to spoznala i otpustila, manifestacija je bila očekivana.

I zato svi vi koji se borite s vjetrenjačama… Malo pojačajte vjeru… raširite krila… istrgnite utege. U paralelnoj realnosti sve je već riješeno. Za naše najveće dobro.”

Ivana

“Zdravo, dragi moji tragaoci!!! Pitate se zasto vam se ovako obraćam…Pa zato što ste upravo to-“tragaoci”, inače ne bi ni bili ovde gde ste sada…

I ja sam jedna od vas! Tako da poznajem vaše misli, znam koja su vaša pitanja i znam da tražite odgovore! Ali, imam jedan savet za vas: Prestanite tragati! Pitate se kako…Samo počnite živeti!!! Zvuči jednostavno? I jeste…

Kada vam svo znanje postane beskorisno, kada padnete na dno bez tračka nade i sve izgubi smisao tek tada počinjete živeti!

Hvala Dijani što me je izabrala za sat vremena besplatnog coachinga sa njom!I kada se setim da je taj sat došao baš tada kada sam bila bez nade, kad ništa nije imalo smisla i kad je svo znanje postalo beskorisno…

I taj sat sa njom mi je bio napor… Vrteška u glavi, mučnina u želucu, nisam mogla podneti nju preko puta snažnu, čvrstu i odvažnu. Telo mi je svim silama pružalo otpor ali povukla me je…

Uspele smo!!! Poletela sam za njom… Upisala radionice i vinula se u beskrajne visine! Moj život je procvao, posao, obitelj…

Moj let traje još uvek i trajaće zauvek… Hvala Dijana što si mi pokazala kako… Ostalo ću sama… Zato, tragaoče moj, znaj da ne moraš ništa i ne trebaš ništa jer sve je već tu, samo ispruži ruke i poleti!!!”

Jovana

“Zona konfora, ušuškanost u svakodnevnicu, nezadovoljstvo i povremeni rad na sebi.

Jednog jutra sam donela odluku: Sada ćes da radiš 24/7 na sebi. Izaći ćeš iz ljušture, usudićes se. Odličan si teoretičar, ali ne vidim te nesto na delu, izazivam te, hoću da vidim dokle si spremna da ideš, rekla sam sebi i počela…

Ubrzo sam pronašla i Dijanu, pre svega predivnu dušu a onda i odličnog stručnjaka. Uz njene smernice na coachingu i svoje ogromne želje za znanjem i mudrošću, usudila sam se. Dala sam otkaz na poslu na kom nisam bila srećna, a koji sam radila jer eto u boljoj situaciji nisam. “Bolje išta nego ništa”, mislila sam. Šefica mi je bila jedna hladna žena, sa kojom sam uvek bila strogo na “VI”.

Poznavajući nju, stara ja bi mislila da će otkaz biti jedno jako neprijatno iskustvo, međutim… Ispalo je jedno od najemotivnijih trenutaka u životu, gde je žena zaplakala, poželela mi sreću, zagrlila i poljubila. I jos častila novčano. Zbog svega što sam uradila za nju.

Izlazeći iz zgrade nakon što sma dala otkaz, zazvonio mi je telefon. Zvala me je žena koju sam videla 2 puta u životu, zadnji put pre 2 godine. Ponuda za posao… i to ne bilo kakav vec tačno onakav o kom sam maštala pre 2 godine. Koji je u stvari idelan posao za mene… Plata 3 puta veća nego što mi je bila zadnja, prelep posao sa pozitivnim ljudima.

Ovo je za mene samo početak, moji snovi su ipak mnogo mnogo veći 🙂 Eto, sasvim obična devojka je shvatila koliko je neobična i koliko je posebna. Pala je na kolena i rekla “U je***e ovo stvarno radi” ! A to možeš biti i ti, jer i ja sam pre samo mesec dana imala možda iste misli, iste strahove i iste snove kao i ti, uostalom svi smo deo iste celine. Usudi se. I zaljubi se u svoj život.”

Nakon ovih priča nema se što dodati, osim ponoviti nešto što su i one rekle. Možeš i ti.

 

2 thoughts on “Moja priča – jedan poseban tekst

 1. Nina says:

  Ne znam od kud da krenem… mozdaod kad sam od Dijane dobila besplatnu radionicu trudna do zuba, u laganoj panici kako ce sve funkcionirat sa troje djece, kako ce proci porod i sto drugih stvari.HVALA TI DRAGA STO SI TADA PREPOZNALA DA ME TREBA “MALO POGURATI”.
  Od tada svjedocim divnim dogadjajima u zivotu, sve slaze samo od sebe. Ja samo vjerujem i zahvaljujem, pogotovo u danima kad pomislim da bih ja htjela nesto drugo.
  Dijana, jako mi je drago mi je da smo se upoznale, predivna si i topla osoba i iskreno uzivam na radionicama. Osjecam se usplahireno i veselo i doslo je do toga da volim raditi na sebi. Da to nije napor nego igra.
  Uzivaj na krstarenju, jedva cekam sta nam pripremas nakon toga.
  😘

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.