Što se dogodi kada se prilagođavamo drugima?

Nastojite li se prilagoditi drugima? Ili bolje da pitam, jeste li svjesni u kojoj mjeri se nastojite prilagoditi drugima? Pod ovim ne mislim kad te prijateljica zove u šetnju a tebi se ne ide, kažeš joj da nećeš i ostaneš doma. Iako i ovaj primjer to ne isključuje, no ovo o čemu želim pričati puno … Continue reading Što se dogodi kada se prilagođavamo drugima?

Da li voljeti znači prihvaćati sve?

Danas sam se na coachingu dotakla ovog pitanja, koja se vrlo često postavlja, pogotovo u kontekstu razumijevanja bezuvjetne ljubavi. Ovdje naglašavam bezuvjetne, iako zapravo ljubav sama po sebi i jest bezuvjetna. Ako joj dodaš uvjete, onda to nije ljubav. I da, to često mnoge buni. Jel zaista tako? Ja bih trebala samo voljeti, a druga … Continue reading Da li voljeti znači prihvaćati sve?

Moja priča – jedan poseban tekst

Dragi moji čitatelji, ovaj tekst je poseban jer u njemu ovaj put "pero" ne držim samo ja, nego sam prepustila nekima koje sam upoznala preko coachinga i radionica da ispričaju svoje priče, a koje su i više nego inspirativne. Bilo je tu puno divnih priča, i toliko predivnih ljudi koje sam upoznala upravo zahvaljujući ovom … Continue reading Moja priča – jedan poseban tekst

Kako je moguća neuzvraćena ljubav ako primamo ono što dajemo?

Na ovaj tekst me inspiriralo pitanje jedne čitateljice bloga koje sam dobila u inbox. Iako primam puno vaših pitanja, i ne stižem ni sve pročitati, a kamoli odgovoriti, ovo mi je pitanje “zapelo” za oko. Pa ću napisati objašnjenje u ovom tekstu, i radi čitateljice koja je postavila pitanje, i radi mnogih od vas koje … Continue reading Kako je moguća neuzvraćena ljubav ako primamo ono što dajemo?

Kako odrediti prioritete?

Nedavno sam ponovno u Facebook grupi (joinmeinjoy) upitala članove tko ima pitanja i želi pojašnjenje oko neke teme. Netko je pitao u vezi prioriteta: "Kako odrediti prioritete? Kad razmišljam od čega prvo krenuti? Ok, od sebe. Ali tada se razboli mama, fokus na njeno ozdravljenje, onda se posvađa kćerka sa ocem, fokus na njihovo pomirenje, … Continue reading Kako odrediti prioritete?

Savršeno nesavršen

Ne znam koliko je vama lako ili teško prihvatiti tuđe "nesavršenosti", no ja sam ovdje imala velikih izazova. Zapravo je pravo pitanje koliko vam je lako ili teško prihvatiti vaše vlastite nesavršenosti. Jer odgovor je u biti isti. Nekad sam znala biti stroga prema drugim ljudima. Pod stroga mislim da sam ih mjerila po nekim … Continue reading Savršeno nesavršen

Ništa ne možete promijeniti sutra

Znam da će nekima i sam naslov izazvati bujicu pitanja, pa ću odmah objasniti. Sve možete uvijek promijeniti. Ništa ne možete promijeniti sutra. Ovo je tako važno. Zapravo dok mi ovo nije potpuno "sjelo", nisam se pomaknula ni milimetra! Vidim ljude koji se divovskim silama nastoje promijeniti. Toliko se izmaltretiraju raznoraznim metodama, svim i svačim, … Continue reading Ništa ne možete promijeniti sutra

Da li “pozitivno razmišljanje” može biti štetno?

Zadnjih dana sa svih strana vidim ovu temu, u različitim varijantama. Priča se o tome kako koncept pozitivnog razmišljanja može biti čak štetan, kako se ne možete prisiliti da osjećate nešto što ne osjećate, pa o vibraciji i emocijama, pa kako treba prihvatiti, pa ovo, pa ono… I tako sam shvatila da je nastala nova … Continue reading Da li “pozitivno razmišljanje” može biti štetno?

Svako zlo za neko dobro… ili ne?

Na ovaj tekst me potaknulo pitanje jedne čitateljice koje je postavila u Joinmeinjoy Facebook grupi. Pitanje je glasilo: "Kako vidjeti širu sliku kada se nalaziš na prekretnici života? Teoretski znamo da se sve događa sa razlogom i za naše najveće dobro, ali kako zbilja uvidjeti širu sliku ili se to ne može trenutno vidjeti, već … Continue reading Svako zlo za neko dobro… ili ne?

Da li je akcija potrebna za manifestiranje?

Danas sam naišla na zanimljivu diksusiju o zakonu privlačenja, pa me inspririrala rečenica o manifestaciji. Bilo je riječi o metodi vizualizacije da dođeš na visoku vibraciju, no i da to nije dovoljno da bi došlo do manifestacije. Vidim da se ovo pitanje često proteže pa evo da ga obradim i razjasnim u detalje 🙂 Da … Continue reading Da li je akcija potrebna za manifestiranje?